Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Položili vijence i svijeće

'Dao bih sve da ga pronađem, da ga sahranim, da mogu i ja u miru umrijeti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je bila gužva u Vukovaru. Grad heroj, nekoliko dana pred tužnu obljetnicu, pohodili su hrvatski nogometni reprezentativci i predsjednički kandidati. Nogometaši će, kažu, zabijati golove za Vukovar, a političari će ga izgraditi i učiniti ljepšim za život. No, nakon što su karavane otišle Vukovarci su ostali sami sa svojim tužnim sjećanjima.

Vukovarske ulice ne pamte ovakvu gužvu. Vatreni su gradu heroju došli odati počast a vukovarskoj mladosti pružiti zrno nade u bolje sutra. 'Mi možemo učiniti te ljude ponosnima i to ćemo na svakoj utakmici činiti', rekao je Darijo Srna, kapetan nogometne reprezentacije. 'Prvi sam puta ovdje, ovo je ujedno i lijepo, ali i jako tužno', kaže Ivan Klasnić, hrvatski nogometni reprezentativac. 'Svi osjećamo zahvalnost, ne samo mi nogometaši već cijela hrvatska', rekao je Niko Kranjčar, hrvatski nogometni reprezentativac.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Položili su vijenac na Memorijalnom groblju, pomolili se kod Križa. Vukovaru su, kažu, dužni barem toliko. Htjeli smo doći, dati poštovanje prema ovim ljudima ovdje', rekao je Slaven Bilić, hrvatski nogometni izbornik. Svoju, pak, utakmicu života, na istoku Hrvatske, započeo je Milan Bandić. Dijeli lopte, ali i komplimente: 'Imate lijepu frizuru', kazao je zagrebački gradonačelnik koji se preko Vukovara, kaže, penje do Pantovčaka. A kao predsjednik će uskoro ovdje brati i jabuke. 'Umjesto vikendice na moru, ja ću ovdje dolaziti na vikende, ovdje ću kupiti voćnjak i trijem da budem vikendom sa svojim Vukovarcima', kazao je Bandić.

Vesna Pusić ne sanja vikendicu, već u Vukovaru želi graditi druge sadržaje. 'Ovdje treba graditi koncertne dvorane, skate staze, sportske objekte', kazala je Pusić. Vukovaru danas nije nedostajalo obećanja. Vukovarci su foto-album upotpunili sa svojim idolima. Jedino Marijanu u albumu ostaje stara slika još nesahranjenog sina. 'Dao bih sve da ga pronađem, da ga sahranim, da mogu i ja u miru umrijeti', rekao je Marijan Živković, otac poginulog branitelja. Nikola je bio nogometaš. Loptu je 1991. zamijenio puškom i poginuo za slobodu Vukovara, a otac mu punih 18 godina nema gdje zapaliti svijeću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene