Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Bajs očekuje pobjedu

Damir Bajs predstavio kandidaturu za predsjednika HSS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS) Damir Bajs danas je u središnjici stranke u Zagrebu istaknuo kako očekuje da će postati novi predsjednik HSS-a s vrlo teškim zadatkom da stranku koja je doživjela vrlo težak poraz na parlamentarnim izborima osposobi da iziđe već na lokalne izbore, za godinu dana, a prva stvar koju će napraviti jest - vratiti poljoprivredu u program HSS-a.

Bivši ministar turizma Damir Bajs i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg kandidati su za novog predsjednika HSS-a, a tko će od njih dvojice voditi stranku u sljedeće četiri godine i doći na mjesto Josipa Friščića, odlučit će 1026 izaslanika na Izbornoj glavnoj skupštini HSS-a 28. siječnja u Zagrebu. Friščić je najavio da se više neće kandidirati za predsjednika HSS-a nakon parlamentarnih izbora na kojima je ta stranka, to jest on, osvojila samo jedan mandat u Saboru, pet manje nego u prošlom sazivu. Svoj mandat stavio je u mirovanje, a na njegovo mjesto došao je Damir Bajs i tako postao jedini saborski zastupnik HSS-a.

Potpredsjednik HSS-a Damir Bajs rekao je na konferenciji za novinare na kojoj je javnosti predstavio svoj program kao kandidata za predsjednika stranke kako je 'jedna od njegovih referenci činjenica da je predsjednik najuspješnije Županijske organizacije HSS-a u Hrvatskoj - bjelovarsko-bilogorske'.

'Naravno, bio sam i ministar turizma, i samo ću reći da je Hrvatska narodna banka sad objavila da je prošle godine Hrvatska imala pozitivan bruto nacionalni dohodak isključivo zbog turizma', rekao je.

Istaknuo je kako je njegov cilj konsolidacija HSS-a nakon vrlo teškog poraza na parlamentarnim izborima do lokalnih izbora.

'Moj drugi cilj je da HSS pripravno uđe u parlamentarne izbore za četiri godine i bude jedna od onih stranaka koja će se također računati kod formiranja državne vlasti', istaknuo je Bajs.

Govoreći o svojem programu, rekao je kako se moraju naučiti iz učinjenih pogrešaka i prilagoditi se biračima jer oni 'nisu krivi za poraz HSS-a'.

"Prva stvar koju ću napraviti jest povratak poljoprivrede u program HSS-a', istaknuo je.

'Mi smo napustili Ministarstvo poljoprivrede, tražili smo Ministarstvo regionalnog razvoja, gospodin Božidar Pankretić je prešao na novo radno mjesto. To je odluka s kojom se nisam slagao ni tada, ali niti sada. HSS ima to obilježje, vezan je uz taj dio biračkog tijela i u ovim izborima se pokazalo da je to bila jedna od krucijalnih pogrešaka HSS-a, koja se ne smije ponoviti', ustvrdio je.

Istaknuo je da za nove izbore moraju ići i s novim HSS-om i novim programom koji je vezan uz grad i urbana područja, dodajući kako ponajprije misli na obrtništvo i malo poduzetništvo, tradicionalno vezano uz HSS, na činjenicu da moraju predstaviti program u kojem će žene na listama biti znatno zastupljenije.

'Protukandidat gospodin Branko Hrg je bio član predsjedništva na temelju potpisa koje je potpisao predsjednik Josip Friščić. On kaže da ima potporu 10-ak županijskih organizacija. Ja ću to osporiti - nema ih', ustvrdio je Damir Bajs. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mandat u Saboru MIP: Branko Hrg od petka u zastupničkim klupama Slika nije dostupna Bajs ostaje MIP: HSS-ov zahtjev da Bajsa u Saboru zamijeni Hrg - neosnovan!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene