Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Vladi

Dalić odbrusila Orepiću: "Nikada nisam radila u Agrokoru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Martina Dalić odgovorila je na optužbe Vlahe Orepića.

Ministrica gospodarstva Martina Dalić kratko je komentirala današnje obraćanje razriješenog ministra Vlahe Orepića koji je poručio kako Plenković štiti nju i njezine mentore.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, predsjednik Sabora Parlamentarni izbori 2024 Gordan Jandroković: ''Milanović i SDP pokušavaju razmontirati pravni poredak'' Gordan Jandroković ON ZNA KAKO POLITIČKI PREŽIVJETI Tko je Gordan Jandroković? Stajao je uz bok svim predsjednicima HDZ-a, a Milanoviću je odgovorio fotografijom u kupaćima

"Sve što Orepić zna, pokazuju gužve na granicama. Nikada nisam radila u Agrokoru. Kolege iz Mosta jučer su dignuli ruku protiv otvorenog i preofesionalnog funkcioniranja Vlade. Zalažu se za duboko politiziranje državnih insititucija", kazala je Dalić.

Nakon izlaska iz zgrade Vlade ministricu Dalić su novinari pitali je li točno da u Agrokoru nije bilo poreznog nadzora. "Ja to ne bih mogla znati", odgovorila je Dalić, na što su je novinari pitali kako to Grmoja zna.

"To trebate pitati Orepića, kako on to može znati. Ja sam ministrica gospodarstva, saborski zastupnik u prethodnom mandatu i informaciju o poreznom nadzoru u tvrtkama ne mogu znati. Porezna uprava je u svom postupanju po zakonu dužna provoditi porezni nadzor temeljem analize rizika, a ne temeljem političkih naloga, političkih instrukcija bilo koga, pa tako i gospodina Grmoje", rekla je Dalić.
 

Jandroković: Most će sve to politički skupo koštati

Gordan Jandroković je, nakon što je iz zgrade Vlade izašao s Brankom Bačićem, novinarima na pitanje oko parlamentarne većine, rekao da "rade sustavno i da će sve biti dobro".

Novinari su tražili komentar tvrdnji  Nikole Grmoje da u Agrokoru nije bilo poreznog nadzora od 2007. godine. "Slušao sam izjave gospodina Orepića i Grmoje i teško mi je shvatiti da u demokratskoj državi dvojica visokih dužnosnika govore na taj način. To je neprihvatljivo i nedemokratski", rekao je Jandroković. 

Komentirao je i činjenicu da su Mostovi ministri došli na posao iako je premijer Andrej Plenković tražio njihovo razrješenje. "To znači da ne poštuju institucije, ustavni poredak i zakone. To je jedna jako ružna i loša poruka. Siguran sam da će ih to sve politički skupo koštati", rekao je Jandroković.

On je u Saboru novinarima rekao da "postoje indicije da se zloupotrebljava represivni aparat". "Most barata nekim koji drugi zastupnici nemaju. Ako su došli kao oni koji se bore protiv uhljeba, sada su postali najgori uhljebi jer se ne žele maknuti iz svojih ministarstava", rekao je Jandroković

Brkić: Razgovaramo sa svima

Iz zgrade Vlade su otišli i Dražen Bošnjaković i Milijan Brkić.

"Razgovaramo sa svima", poručio je kratko Brkić na pitanje imaju li parlamentarnu većinu.

Podsjetimo, razriješeni ministar Vlaho Orepić kazao je kako je Plenkovićev potez politički manevar da bi se zaštitila Martina Dalić.

"Parlamentarna većina je ta koja će reći jesam li ja ministar i Plenković će morati prihvatiti pravila igre. Most ne ruši Vladu. Plenković ruši politički ambijent da se odgovornost lokalizira na konkretna imena i prezimena. Ovo nema veze sa zaštitom Marića jer on je završena priča, nego drugih političkih aktera koji su dio političkih aktera. Dalić je dosta upućena u odnos Agrokora i države. Ovo je politički manevar Plenkovića kako bi zaštitio Dalić i njene mentore", kazao je Orepić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene