Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Daily Mail kupio MojPosao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Engleski Daily Mail and General Trust PLC objavio je da je njegova mađarska podružnica Northcliffe International kupila strateški udjel u Tau on-lineu koji upravlja hrvatskim internetskim portalom MojPosao.

Prema objavi iz DMGT-a, kupljeno je 60 posto udjela tvrtke koja posjeduje portal MojPosao, koji kontrolira oko 85 posto tržišta on-line posredovanja pri zapošljavanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRŽIŠTE RADA 2015. Koja su zanimanja bila najtraženija lani a mogla biti biti i ove godine? Slika nije dostupna Bitan igrač 'Nešto se veliko događa na hrvatskom otoku Lošinju'

Ukupno je za nove akvizicije u Hrvatskoj i Slovačkoj, gdje je kupljena web stranica o motorima, plaćeno pet milijuna funta, odnosno 54 milijuna kuna, kako navodi agencija AFX, a prenosi Business.hr.

Vrijednost transakcije koja se odnosi samo na hrvatsku akviziciju nije bilo moguće doznati od vlasnika Nenada Bakića, koji nije želio izravno komentirati prodaju, ali je iz portala MojPosao došla potvrda o prodaji.

DMGT je tvrtka koja ulazi u sastav jednog od vodećih burzovnih indeksa, londonskog FTSE 100, a procjenjuje se da vrijedi 4,5 milijardi eura. Najpoznatije izdanje u vlasništvu DMGT-a svakako je Daily Mail.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene