Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Engleski Daily Mail and General Trust PLC objavio je da je njegova mađarska podružnica Northcliffe International kupila strateški udjel u Tau on-lineu koji upravlja hrvatskim internetskim portalom MojPosao.


Prema objavi iz DMGT-a, kupljeno je 60 posto udjela tvrtke koja posjeduje portal MojPosao, koji kontrolira oko 85 posto tržišta on-line posredovanja pri zapošljavanju.

Vezani članci Ilustracija (Foto: WIN-Initiative/Neleman) "Izgledala je poput voštane figure...": Pronađeno tijelo planinarke nestale prije više od 30 godina Navijači diljem Hrvatske bodre hrvatsku nogometnu reprezentaciju Britanski tabloid nasjeo na staru foru i otkrio kako Englezi vide Hrvatsku

Ukupno je za nove akvizicije u Hrvatskoj i Slovačkoj, gdje je kupljena web stranica o motorima, plaćeno pet milijuna funta, odnosno 54 milijuna kuna, kako navodi agencija AFX, a prenosi Business.hr.

Vrijednost transakcije koja se odnosi samo na hrvatsku akviziciju nije bilo moguće doznati od vlasnika Nenada Bakića, koji nije želio izravno komentirati prodaju, ali je iz portala MojPosao došla potvrda o prodaji.

DMGT je tvrtka koja ulazi u sastav jednog od vodećih burzovnih indeksa, londonskog FTSE 100, a procjenjuje se da vrijedi 4,5 milijardi eura. Najpoznatije izdanje u vlasništvu DMGT-a svakako je Daily Mail.