Cure detalji drame u Opuzenu za vrijeme koje se muškarac (49) zatvorio u kuću u kojoj je aktivirao plinsku bocu i time izazvao eksploziju i požar. Tijekom intervencije ozlijeđena su dva policajca.

Galerija


Muškarac (49) koji je u nedjelju popodne u Opuzenu dignuo kuću u zrak i ozlijedio policajce predao se policiji u ponedjeljak rano ujutro, a zbog opeklina zadobivenih u eksploziji prevezen je u splitsku bolnicu.

Vezani članci Nasilje nad ženama, Turska Muškarac pred uplakanom 5-godišnjom kćerkom zvjerski nogama mlatio bivšu suprugu dok je ona ležala na tlu, građani sve snimili Danska policija, ilustracija Glupa šala koštala ga slobode: Vikao "korona" i kašljao na policajce, dobio četiri mjeseca zatvora

Očevici kažu da je povod incidentu bila proslava dječjeg rođendana u dvorištu susjedne kuće, a okidač za sve što se dogodilo bili su, čini se, ispaljeni konfeti, piše Novi list. Nakon toga 49-godišnjak je pljuvao po djeci, a onda iznio sjekiru. Zatim je izazvao eksploziju te kosirom ozlijedio policajce.

Policija je muškarca uspjela svladati tek u pet ujutro. Nakon što pozivi na predaju nisu urodili plodom, pustili su muškarca da se izmori, a onda su ga svladali elektrošokerom. On je navodno tijekom noći tražio i svećenika, ali policija nije udovoljila toj molbi jer su procijenili da bi nakon razgovora mogao počiniti samoubojstvo.

Božinović: Policajci ozlijeđeni u Opuzenu zbrinuti, ne očekuju se ozbiljnije posljedice

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je u ponedjeljak da su policajci koji su ozlijeđeni tijekom incidenta u Opuzenu zbrinuti te se ne očekuju ozbiljnije posljedice. U bolnicu je prebačen i 49-godišnjak koji je ozlijeđen tijekom eksplozije.

"Počinitelj je zadobio teže ozljede prilikom eksplozije. Što se tiče policajaca, zbrinuti su u KBC-u Split i u bolnici u Dubrovniku. Neće biti ozbiljnih posljedica i očekujem da se uskoro vrate na posao i nastave raditi profesionalno kao i do sada", rekao je Božinović novinarima tijekom godišnje vježbe interventne policije.

"Prioritet nam je opremanje policije upravo zbog ovakvih događaja. Vlastitom žrtvom policajci su učinili sve da ne bude civilnih žrtava. Obavijestili su ljude koji žive u okolici da se odmaknu zbog opasnosti od eksplozije. Hrvatski policajac prvi je koji ide tamo gdje je rizik za građane", kazao je ministar.

Dodao je da su policajci postupili profesionalno i prema počinitelju, s kojim su vodili pregovore, tako da ga nisu ozlijedili iako ih je on napao.

Mještani Opuzena kažu da je ovaj bivši branitelj,  inače ratni veteran 116. neretvanske brigade koji je obolio od PTSP-a, i ranije bio sklon incidentima. Sve je počelo prije dvije godine, a eskaliralo je kada mu je prošle godine umrla majka. (Hina/Ma.B.)