Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad se male ruke slože...

Mališani održali lekciju odraslima: Sporna crta razgraničenja u Savudrijskoj vali na jedan dan postala mjesto zajedništva

Zajedništvom do čistog mora (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Zajedništvom do čistog mora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zajedništvom do čistog mora (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zajedništvom do čistog mora (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zajedništvom do čistog mora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Toliko puta spomenuta Savudrijska vala i crta razgraničenja, danas je bila mjesto zajedništva. Pedesetak hrvatskih i slovenskih mališana održalo je dječju eko patrolu i u svega nekoliko sati od otpada očistilo taj dio Jadrana.

Hrvatski i slovenski mališani udružili su snage. Zajedno su zaronili i očistili savudrijsko podmorje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ulov godine Prizor za pamćenje: Savudrijski ribari mrežom uhvatili morsku neman od 8 metara Slika nije dostupna Pravna služba na slovenskoj strani Pahor kritizira, ali u Vladi RH zadovoljni: "Komisija je ispravno odlučila ne miješati se u hrvatsko-slovenski spor"

Vadile su se boce, limenke, stare gume, čaše. Pedesetak mališana ronilo je pod budnim okom hrvatskih i slovenskih ronilaca. Većinom su mališani zaronili prvi put.

"Oni su vrlo veseli i zadovoljni. Nekima je bilo prvi puta da su ovdje zaronili s opremom, a neki su zaista dobri, tako da će biti dobri ronioci", govori instruktor ronjenja Gašpar Janežić.

Zajedništvom do čistog mora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zajedništvom do čistog mora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Osim zabave pod morem i učenja o osnovama ronjenja, ovakve akcije podižu i svijest o otpadu kao velikom problemu, posebno u moru.

Zajedno su ronili i kako bi pokazali odraslima da granice ne postoje. A dobrim druženjem to su i pokazali.

"Pod samim morem nema granica, tu nas spajaju. Ova treća međunarodna dječja ronilačka eko patrola je upravo jedan primjer takvog spajanja granica pod morem", govori Andrea Vedrina.

Koja je, zahvaljujući malenim Hrvatima i Slovencima, od danas mnogo čišća.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene