Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulov godine

Prizor za pamćenje: Savudrijski ribari mrežom uhvatili morsku neman od 8 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Savudrijskoj vali nevjerojatan prizor - upecan je morski pas duljine osam metara. "Kapitalac" se zapleo u ribarsku mrežu oko 60 metara od obale.

Ribar Ivan Pavelić iz Savudrije otišao je u petak predvečer na more te je bacio tri mreže, 60 metara od obale. 

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

" U subotu ujutro našao sam samo dvije mreže i već su me "pritisnule" zločeste misli o sudbini treće mreže. Kružeći s barkom površinom mora na mjestu gdje sam bacio treću mrežu, uočio sam ispod površine mora sinjal mreže i nešto neobično veliko. Pokušavajući sidrom izvući mrežu shvatio sam da je u mreži velika riba pa sam u pomoć pozvao Morena Očišća i Vedrana Vižentina koji su mi pomogli da sa dvije brodice dovučemo "ulov" do savudrijske luke", rekao je Pavelić za iPress. 

Kada su ulov doteglili do luke, shvatili su da se radi o golemom morskom psu koji teži nešto manje od dvije tone, a dugačak je oko 8 metara. 

Morska psina bila je umotana u 140 metara mreže što je bila otegotna okolnost pri izvlačenju iz mora. Najlakše je bilo osloboditi rep psine, za kojeg ribari procjenjuju da je bio širok oko dva metra. 

Morskog psa su dovukli u subotu u savudrijsku luku oko 9,30 sati, rekao je Pavelić, a nakon višesatnih nastojanja ribari Jasmin Kocijančić i Michael Latin su morskog psa uspjeli izvući na pučinu, na oko milju od obale, poslije 13 sati.

Psina je prije puštanja na "slobodu", natrag u more, pokazivala znakove života pa se ribari nadaju da je morski pas, planktonac koji je bezopasan za ljude, preživio. 

Ovo nije takav prvi veliki ulov na području Savudrije. Ribari pamte još dva takva slična slučaja u ne tako dalekoj prošlosti. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene