Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

Uklonili joj madež prije četiri godine, a danas se bori za život!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljudski je griješiti... i svaka se greška može ispraviti. Svakome ćemo je i oprostiti. No, jedno od mjesta gdje nitko se ne žele suočiti s greškama je bolnica.

Prije pet godina, Lidija Bljaić je uklonila madež na leđima! "To tkivo koje su uklonili 2009. i bilo na biopsiji je pokazalo uredan nalaz!"

Pročitajte i ovo Zabranjena javna tribina u Benkovcu - 3 Gledajte u Provjerenom Lagao da je na putu kako bi izbjegao pitanja, reporterka ga razotkrila: "Ravnatelj nije tu, možda je to bio domar" Iva Radić - 1 Suočavanje s prošlošću Vukovarka koja 30 godina traži istinu o sudbini svojeg oca: Zašto se ništa nije pomaknulo s mrtve točke?

No krajem 2013., tijekom operacije pluća, saznaje da ima metastaze. One su se proširile sve do mozga. Liječnica u KBC Sestara milosrdnica traži uzrok i pronalazi ga u madežu uklonjenom godinama prije. Uslijedila je nova biopsija već odstranjenog madeža - da bi pokazao pravo stanje koje je bilo i 2009., a to je da se radi o metastatskom melanomu 4. stadija!

Prognoze liječnika su nekoliko mjeseci života. Lidija je, unatoč prirodnom optimizmu, očajna. Traži odgovor što se dogodilo i kako je moguće da dva nalaza pokažu potpuno različite dijagnoze.

Spriječite rak kože: Naručite se na besplatne preglede madeža!

Bolnica Sv. Duh u kojem je napravljena prva biopsija, o svemu zasad šuti. Lidija je preko odvjetnika digla i tužbu. Čeka se medicinsko vještačenje i ročište koje je zakazano za 13.lipnja.

U međuvremenu, Lidiji se javio izvjesni Nick Kostović iz Kalifornije. Predstavio se kao inovator koji ima rješenje za nju. Tvrdi da putem stroja koji je izumio, može ukloniti metastaze i pomoći Lidiji. Nudi joj besplatne tretmane.

Je li se moglo drukčije, je li došlo do pogreške?

Sama Lidija tvrdi, sumnja da će doživjeti starost. No, svaka godina, bila bi bolja od sadašnjih prognoza koje su više no crne.

Cijelu priču pogledajte u Provjerenom večeras u 22:15.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene