Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegao s novcem

Crkva se ispričala: Fra Šime je nezasitni egoist, neovlašteno je prodao zemljište!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-makarska nadbiskupija i Franjevačka provincija potvrdili su da je fra Šime Nimac, prema njima, neovlašteno prodao župno zemljište i pobjegao s utrženim novcem. Javnosti su uputili ispriku.

Dok policija provjerava slučaj, a donedavni župnik župe Bast-Baška Voda fra Šime Nimac (34) opovrgava da je pobjegao s milijun eura od navodne prodaje župnog zemljišta, sa svojom su se verzijom priče oglasile i crkvene vlasti. Kažu da je u tijeku razmatranje Nimčeva isključenja iz Franjevačke zajednice.

Pročitajte i ovo Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov Ilustracija Muškarcu će suditi Oltar na kojem se par poseksao opet u funkciji: Sve je spremno za katolički obred, žena prihvatila kaznu

>> Policija: Nitko nije prijavio fra Nimca, ali ga provjeravamo

U zajedničkom priopćenju koje potpisuju Ordinarijat Splitsko-makarske nadbiskupije i Franjevačka provincija Presvetog otkupitelja, navodi se kako je fra Šime 10. travnja ove godine u ime svoje župe tvrtki Sunčani Bast uistinu prodao gotovo 40.000 četvornih metara zemljišta za ukupno 1.3 milijuna eura. Novac je, kažu njegovi nadređeni, 'bez valjanog i uobičajenog obrazloženja svrhe podignutih i eventualno utrošenih sredstava' podigao u tri navrata.

'Predmetne nekretnine su prodane bez izričite pisane suglasnosti nadležne crkvene vlasti pa je Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja (kao pravna osoba Katoličke crkve) putem odvjetnika podnijela tužbu radi utvrđenja ništetnim/poništenja predmetnog Kupoprodajnog ugovora uz prijedlog zabilježbe spora na predmetnim nekretninama', stoji u priopćenju.

Crkvene su vlasti na kraju cjelokupnoj hrvatskoj javnosti uputile ispriku izražavajući 'iskreno žaljenje zbog opravdanog zgražanja javnosti prouzročenog nezasitnim egoizmom pojedinca, kojemu je [franjevačka] Provincija u dobroj vjeri ukazala povjerenje'.

Nimac, za kojega se priča da se dao u bijeg s misterioznom ženom, zasad nije reagirao na ovo priopćenje, ali je još jučer tvrdio da nije u bijegu te da će s pozadinom priče uskoro izaći u javnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene