Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Kalima na otoku Ugljanu, održava se danas 4. ribarsko savjetovanje o problematici ribarske djelatnosti u kontekstu približavanja Hrvatske Europskoj uniji, kao i proučavanju plave ribe u Jadranu.


Otvaranju skupa nazočio je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, najavivši pri tom izmjene i dopune Vladine odluke kojom su nedavno smanjeni državni poticaji za preradu plave ribe.

Vezani članci Slika nije dostupna Čobanković i poljoprivrednici bez dogovora oko poticaja Slika nije dostupna 'Ukinite poticaje, neka sami zarađuju plaću!'

Osvrnuvši se, naime, na prosvjede i nezadovoljstvo ribara zbog smanjenih državnih poticaja za preradu plave ribe, ministar Čobanković rekao je kako su ga takve reakcije iznenadile, budući da je Vlada RH smanjenje poticaja prihvatila na prijedlog Udruge riboprerađivača pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

- No, nakon reakcije s terena, doći će do izmjena i dopuna sporne odluke, i nadam se da će mo pronaći zadovoljavajuće rješenje, naglasio je ministar poljoprivrede, dodavši kako će se "izmjenama i dopunama Vladine odluke o poticajima za preradu plave ribe, nastojati riboprerađivačima izaći u susret kako bi se pronašlo rješenje problema".

Prerađivači plave ribe nedavno su burno reagirali na Vladinu odluku o smanjenju državnih potpora za preradu plave ribe za čak 50 posto.

Ribarsko savjetovanje o problematici ribarske djelatnosti u kontekstu približavanja Hrvatske EU i proučavanju plave ribe u Jadranu nastavljeno je izlaganjem pomoćnika ministra poljoprivrede dr. Ivana Katavića o temi "Ribarstvo i EU".

Nakon toga je dr. Vjekoslav Tičina govorio o "Proučavanju plave ribe u Jadranu".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju