Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Clash of Leagues

Clash of Leagues - novi paneuropski esport turnir s nagradnim fondom od 5.000 eura

PR
PR Foto: PR
Samo nekoliko tjedna nakon proljetnog Reboot Online Games Weeka powered by A1 i finalnih dvoboja sedme sezone najvećeg esport natjecanja u našoj regiji – A1 Adria Lige, počinju nova esport uzbuđenja. Riječ je o premijernom izdanju paneuropskog natjecanja – Clash of Leagues. Za razliku od A1AL, radi se o turniru u kojem će se susreti najbolji europski timovi u samo jednoj igri – Brawl Stars.

Prvih pet ekipa koje ulaze direktno u finale već je poznato. To su pobjednici u Brawl Starsu iz 5 različitih liga koje pokrivaju sudionike iz čak 15 zemalja središnje i istočne Europe: A1 esports Lige, A1 Gaming Lige, VOKA Lige, Swisscom Hero Lige te, naravno, naše A1 Adria Lige. Njene „boje“ u finalu branit će pobjednici Noble Elite, ali potencijalno i još jedna momčad Omerta, koja će svoj put do finala pokušati izboriti u grupnoj fazi. Tamo će im se pridružiti i 3 najbolje ekipe koje su prošle međunarodne kvalifikacije održane sredinom srpnja.

Luka “Lavvek” Črneli, član naše pobjedničke ekipe Noble Elite i jedan od najboljih Brawlera s ovih prostora, izjavio je da su pripreme za finale međunarodnog turnira Clash of Leagues počele odmah nakon završetka A1 Adria Lige: „Stalno smo zajedno, spremamo se, analiziramo i uvježbavamo. Očekujemo dobar plasman, ali prvo moramo vidjeti tko će se sve kvalificirati u završnu fazu. U svakom slučaju, smatram da možemo osvojiti neko od prva tri mjesta.“

PR PR Foto: PR

Ukratko, u velikim finalnim okršajima 14. i 21. kolovoza u Austriji sudjelovat će 8 ekipa: 5 pobjednika regionalnih liga te 3 najbolje momčadi iz grupne faze turnira koja se održava između 26. srpnja i 12. kolovoza. Unutar nagradnog fonda od 5.000 eura, 2.000 eura rezervirano je za prvake, drugoplasirani će kući ponijeti 1.000 eura, treće i četvrtoplasirane čeka po 500 eura, dok će ekipe od petog do osmog mjesta osvojiti po 250 eura.

Iva Ančić, rukovoditeljica odjela za brend i marketinške komunikacije u A1 Hrvatska poručila je: „Jako smo sretni što nakon pet godina od pokretanja A1 Adria Lige imamo posve novi format koji podiže ljestvicu u esportu, a pobjednicima u našoj i drugim ligama po prvi put pružamo priliku sudjelovanja i afirmacije na međunarodnom turniru – Clash of Leagues. Ovim još jednom potvrđujemo svoju poziciju glavnog promotora gaming zajednice i industrije te esport natjecanja, a A1 mreža s pravom nosi titulu mreže svih gamera.“

PR PR Foto: PR

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene