Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pismo premijeru iz Špičkovine:

'Rješite nezaposlenost, a nemojte sprdati moje selo i moje mještane'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jučerašnje pressice na kojoj se premijer Zoran Milanović između ostalog, osvrnuo i na 'stručnjake iz Špičkovine', iz Zagorja nam stiže reakcija jedne čitateljice.

Čitateljica Silvija iz Zagorja napisala je pismo premijeru Zoranu Milanoviću koje prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer?

>> 'Stručnjak iz Špičkovine' za Dnevnik.hr: Šokirala me premijerova reakcija

'Ovo pismo je namijenjeno našem premijeru Zoranu Milanoviću

Imam 27 godina, diplomirana sam ekonomistica, nažalost nezaposlena. Svakodnevno šaljem molbe u nadi da ću se zaposliti. Iz dana u dan dobijem odbijenice u kojoj mi poslodavci žele sreću u daljnjem traženju posla. Iako imam iskustva u poslu, 'zanimljiv' im je moj životopis kako mnogi često napišu. Imam preporuku bivšeg poslodavca koja u našoj državi ništa ne znači.

Dolazim iz jednog malog mjesta u Hrvatskom Zagorju. Za poslove se najčešće prijavljujem za Zagrebačku županiju jer u mojoj županiji oglasi za moju struku su rijetki ili ih često ni nema. Mnogim poslodavcima problem predstavlja i moje putovanje na posao, tako da se ja jednostavno već godinu dana uzaludno nadam.

Koliko god imam želje, volje i uistinu želim dati maksimum u poslu koji bi obavljala trenutno mi nitko ne može dati priliku da se dokažem.

Dosad sam upoznala puno ljudi iz raznih krajeva lijepe naše ali i iz inozemstva. Premijer nam izjavom 'Tako nam stručnjaci iz Špičkovine….', još jednom dokazuje koliko omalovažava građane koji su ga izabrali. Zato mi je drago da ja nisam glasala za njega jer svakim danom dokazuje kakav je zapravo čovjek.

Voljela bi da naš premijer povede svoje intelektualne ministre i da obiđu malo naše zeleno Zagorje. Onda bi otkrio jedno malo selo u samom srcu Zagorja koje se zove Špičkovina, okruženo zelenim bregima po kojima mirno i slobodno šeću njihovi mještani i gosti, zelene livade i netaknute šumarke.

Upoznao bi moj kraj i dobroćudne ljude koji rade za našu Hrvatsku i plaćaju poreze i prireze. Mnogi iz mog sela baš kao i ja završili su škole, fakultete te znaju i više od jednog stranog jezika za razliku od nekih njegovih ljudi.

I ja te zapravo dragi ministre ne želim vrijeđati, jer sam odgojena da nikog ne vrijeđam bez obzira na njegovu rasu, podrijetlo ili vjeru. A ti si danas još jednom pokazao kakav si zapravo kao čovjek.

Mnogi iz mog sela već odlaze trbuhom za kruhom u bijeli svijet jer nisu htjeli pametovati - oni su pametni. Umjesto što svojim igrokazima šokiraš javnost trebao bi poraditi na nezaposlenosti u mojoj županiji i ljudima omogućiti posao a ne sprdati moje selo i moje mještane.

Silvija'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene