Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas su snijeg s krova Sabora čistili vatrogasci.


Snijeg koji je posljednjih tjedan dana padao na području Zagreba, topi se. Potreban je stoga poseban oprez prilikom prolaska pokraj zgrada i kuća s čijih bi krovova na ulicu mogao pasti snijeg.

Vezani članci Marko Balen, reporter Dnevnika Nove TV Gorski kotar još se uvijek bori sa snijegom: "Priroda ipak pokazuje svoje zube i jača je od nas" Kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bregana Kaos na granici sa Slovenijom: Kolaps na autocesti A3, nastala kolona kamiona duga devet kilometara

Kako bi prolazak kroz grad bio što sigurniji, vatrogasci su izašli na teren i čiste krovove objekata s kojih pada otopljeni snijeg. Naše su kamere zabilježile čišćenje snijega s krova Hrvatskog sabora na Markovom trgu.

>> Pogledajte što je snježna oluja napravila u Plaškom! Proglašena elementarna nepogoda!

Posljednjih je dva tjedna u Hrvatskoj palo mnogo snijega. Prvi je put nakon mnogo godina u većoj količini pao i na Split. Osim Splita, cijela je Dalmacija imala probleme sa snježnim nevremenom, pa su se tako odsječena našla mnoga sela u kojima je napadalo i više od metar snijega.

Jučerašnjim zatopljenjem snijeg se počeo topiti, pa je potreban oprez prilikom prolaza pokraj objekata s kojih padaju gromade snijega. U Osijeku je na jedan auto jučer tako pala velika količina snijega i leda i napravila mu veliku udubinu na haubi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju