Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSLJEDICE KRIZE

Cestovni prijevoznici oštro osudili ponašanje Vlade: "Sitnim ustupcima skupljaju političke bodove"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika osudila je postupanje Vlade Republike Hrvatske po pitanju novih cijena goriva.

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika osudila je, kako kažu, populističko postupanje Vlade po pitanju novih cijena goriva

"Činjenica je da su troškovi života i rada u konstanom porastu, a Vlada samo provizorno pokušava ublažiti pad standarda određenim mjerama.
Međutim, mjere se u konačnici svode samo na javno prezentiranje usporedbe cijene goriva kakva bi bila bez tih Vladinih mjera i cijene koje nam je naša Vlada omogućila", stoji u priopćenju Udruge.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva Novosti Od sutra nove cijene goriva! Jedni će se radovati, a drugi baš i ne: Ministar otkrio još jednu promjenu koja stiže

Pročitajte i ovo Ilustracija uredba vlade Od danas na snazi Vladina odluka o cijenama goriva, vrijedi do kraja rujna

"U drugim zemljama donose se jasne i čvrste odluke; građani i poduzetnici se štite i omogućavaju im se uvjeti za preživljavanje ove globalne krize. Mišljenja smo da naša Vlada svojim recentnim potezima samo pokušava ublažiti odjeke niza afera i krađa, te sitnim ustupcima i takozvanim mjerama skuplja političke bodove na uštrb poduzetnika", priopćili su.

"Poduzetnici, a posebno prijevoznici, ponovno će najjače osjetiti posljedice ove krize i neadekvatne reakcije nadležnih tijela. Podsjećamo da u ni jednom trenutku nije zastala opskrba, a prijevoznicima su svi troškovi rada enormno porasli. Stoga očekujemo da se zaštiti i naš sektor, ali ne obećanjima već konkretnim mjerama", zaključili su iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene