Obavijesti Video Pretražite Navigacija
snađi se, druže

Nijemci po gorivo masovno pohitali u susjedstvo: "Osjeća se frustracija među kupcima"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Budući da su subvencije njemačke vlade za gorivo istekle, Nijemci odlaze u Austriju natočiti gorivo, budući da je tamo benzin i po 30 centi jeftiniji po litri.

Tirolske benzinske postaje koje se nalaze u blizini bavarske granice sada ponovno imaju više kupaca. U Njemačkoj su završile vladine subvencije na gorivo zbog čega stanovnici Njemačke odlaze u Austriju točiti gorivo.

Litra Supera košta oko 1,789 eura kod Josefa Bellingera, koji vodi neovisnu benzinsku postaju u Schwendtu u Tirolu, oko 10 minuta od bavarskog pograničnog grada Reit im Winkl, pišu njemački mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija uredba vlade Od danas na snazi Vladina odluka o cijenama goriva, vrijedi do kraja rujna

Pročitajte i ovo Ilustracija TELEFONSKA SJEDNICA Vlada donijela važnu odluku vezanu uz cijene goriva: Uredba stupa na snagu 1. rujna

U bavarskom gradu je gorivo skuplje za 30-ak centi, cijena je debelo iznad dva eura po litri, piše Fenix. "Na benzinskim se osjeća frustracija vozača", rekao je Bellinger.

Razlika u dizelu je vjerojatno još veća nego prije popusta na spremnike. U Njemačkoj kupci zapravo ponekad plaćaju 2.40 eura za litru.

Stalne mušterije iz Njemačke nastavile su dolaziti u Austriju posljednja tri mjeseca, kad je na snazi bio popust na gorivo. Jer unatoč popustu: gorivo u Njemačkoj nije bilo puno jeftinije nego u Austriji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene