Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović na konferenciji za novinare objavio je nove cijene goriva.


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović otkrio je kako se prelazi na tjedno mijenjanje cijena goriva.

Vezani članci Sve skuplja vjenčanja - 1 Mladenci na mukama, ulazak u brak sve više prazni novčanike: Pogledajte koliko su poskupjele svadbe Oleg Butković - 3 Butković najavio nastavak inspekcije cijena: "Očekujemo da se urazume"

"Prelazimo na tjedno računanje cijene te će benzin pojeftiniti za 57 lipa, a dizel poskupjeti za 54 lipe", otkrio je, dodavši da će ograničiti cijenu plavog dizela.

Vlada je u utorak održala 146. telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.
Sukladno donesenoj Uredbi način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u RH za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli sa 7 dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kn po litri.

Ilustracija Nove cijene goriva (Foto: Dnevnik.hr)

Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kn po litri.

Nove cijene naftnih derivata iznosit će 10,62 kn po litri za benzinsko gorivo (smanjenje za 0,57 kn) i 12,89 kn po litri za dizelsko gorivo (povećanje za 0,54 kn).

Da nema mjera Vlade i da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve Uredbe, iste bi iznosile prema tjednom prosjeku: 12,57 kn po litri za benzinsko gorivo; 14,88 kn po litri za dizelsko gorivo i 10,15 kn po litri plavi dizel.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju