Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roš hašana

Predsjednik Milanović čestitao židovski blagdan: "Lešana tova tikatevu!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je čestitku građankama i građanima židovske vjeroispovijesti povodom blagdana Roš Hašane.

"Svim građankama i građanima židovske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj čestitam blagdan Roš hašane. Tijekom nadolazećih židovskih blagdana Jom kipur i Sukot, kao i u nadolazećoj godini, želim vam puno zdravlja i sreće, provedite ih u miru i radosti. I kao što tradicionalna izreka kaže, 'Budite upisani za dobru godinu - Lešana tova tikatevu!", stoji u čestitki koju je predsjednik Zoran Milanović uputio građankama i građanima židovske vjeroispovijesti povodom blagdana Roš Hašane.

Pročitajte i ovo Zatvorenici radnici - 4 dobiju i plaću Dnevnik Nove TV otkriva kako se radi biznis u - zatvoru: Opaki kriminalci ovdje postaju pčelari, pastiri, vinogradari...

Pročitajte i ovo Ilustracija PROGNOZA LOGISTIČKIH DIVOVA Približava se najveselije doba godine, no moglo bi biti prilično sumorno: ''Čak i oni rastrošniji stežu remen''

Roš hašana je litugijska židovska Nova godina. Traje dva dana, a teče od zalaska sunca jednog dana sve do zalaska sunca dva dana poslije. 2022. godine obilježava se od večeri 25. rujna do večeri 27. rujna.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene