Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki izazov

U Hrvatskoj sve manje djece, mladi se teško odlučuju osnovati obitelj: "Svima je poznata tjeskoba..."

Aktualno Galerija Dan obitelji u Đakovu - 5 Dan obitelji u Đakovu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Dan obitelji u Đakovu - 1 Dan obitelji u Đakovu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dan obitelji u Đakovu - 3 Dan obitelji u Đakovu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dan obitelji u Đakovu - 4 Dan obitelji u Đakovu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +4 Dan obitelji u Đakovu - 2 Galerija 1/9 >>
U Hrvatskoj je tek svaki sedmi stanovnik dijete, pokazao je to popis stanovništva. Iznimke ipak postoje, a okupile su se na Danu obitelji u Đakovu.

Obitelj i dvije sestre, za jedanaestogodišnjeg Emanuela znači imati i društvo i podršku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Posjet Đakovu Plenković o Milanovićevoj izjavi o Habijanu: "Zamislite da ja sada počnem govoriti od novinara tko je kojeg seksualnog opredjeljenja" Ilustracija tužio ju stariji par Majka s malom djecom mora se hitno iseliti iz stana i platiti 5300 eura jer buka smeta susjedima: "Presuda je sramota, pa to su djeca!"

"Ako su stariji od tebe mogu ti pomoći oko učenja, pomagati, pisati zadaću i igrati se s tobom", kazao je.

U današnje vrijeme obitelj je i izazov.

"Za nas je jako izazovno, sve to uklopiti u neku normalu i da život funkcionira i da svi budu zadovoljni i da uspijemo još imati i slobodnog vremena", istaknuo je Goran Samarđija iz Požege.

Vjekoslav Vuković i njegova supruga iz Gundinaca imaju sedmero djece.

"Pomuzu se koze, svako jede kako stigne ustvari, jer ujutro svi različito kreću, imamo srednjoškolce, imamo osnovnoškolaca. Jedni drugima pomažu, jedni druge potiču, dižu i idemo dalje. Ja ne vidim problem u današnjem svijetu", ispričao je reporterki Dnevnika Nove TV Marini Bešić Đukarić.

No, problema ima.

"Mislim da su nam svima jako dobro poznati problemi, pogotovo tjeskoba s obzirom na budućnost", poručila je sestra Rastislava Ralbovsky.

Hrvatska ima sve manje djece, a mladi se teže okreću osnivanju obitelji.

"Prvo rat, pa poslijeratna događanja, pa onda privatizacija, dijelom korupcija, pa onda vjerujem dijelom udaljavanje od duhovnih vrijednosti", zaključio je velečasni Josip Bošnjaković.

U Đakovu, gdje su Milosrdne sestre Svetog Križa organizirale Dan obitelji, ipak veselo.

"Djeca su jako zadovoljna jer ovdje dobiju jedan program i duhovne naravi dok roditelji također dobiju program vrlo lijepe duhovne naravi", kazala je sestra Ralbovsky.

"Poruka evanđelja je da smo pozvani dijeliti jedni s drugima", dodaje Bošnjaković.

Iz Slavonije, gdje od pet županija čak četiri prednjače po padu stanovništva, na druženje i radionice stigle su 22 velike obitelji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene