Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Pred sudom

Čehok odbacio optužbe da je pogodovao Patafti i njegovim tvrtkama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u srijedu je odbacio Uskokove optužbe da je pogodovao poduzetniku Davoru Patafti, čime je Varaždin navodno oštećen za pedesetak milijuna kuna.

Nakon čitanja Uskokove optužnice krivnju su odbacili i Patafta te ostali suoptuženici koji su se jutros našli pred vijećem sutkinje Tanje Pavelin Borzić na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Ilustracija - 1 Afera Geodetski fakultet Ovo je sadržaj dokumenta koji USKOK traži od EPPO-a: Po njemu nema nikakvih dvojbi o nadležnosti

Riječ je o optužnici koja je, iz drugog pokušaja, potvrđena u prosincu 2012. nakon što je Uskok detaljnije obrazložio zašto smatra da su se Ivan Čehok, varaždinski poduzetnik Patafta i ostali udružili zbog počinjenja kaznenog djela. U prvoj optužnici koja je tužiteljstvu vraćena na doradu bilo je sporno i jedno građevinsko vještačenje.

Osim Čehoka i Patafte, optužnica tereti Narcisu Huljev, Tomislava Kezelja, Hrvoja Vojvodu i tri Pataftine tvrtke. Uskok tvrdi da su se udružili zbog zloporabe položaja i ovlasti, odnosno da su u tim kaznenim djelima pomagali ili na njih poticali.

Trgovački sud poništio ugovor Patafte, Čehoka i Kezelja

Čehok je optužen da je od kraja 2007. do sredine 2011. pogodovao Patafti i njegovim tvrtkama u poslovima s gradom i gradskim poduzećima, pri čemu je Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna. Patafti je u tom razdoblju, tvrdi Uskok, isplaćeno najmanje 35,8 milijuna kuna.

Zbog te afere Čehok, koji je sada umirovljenik, je u srpnju 2011. iz istražnog zatvora u Remetincu, gdje je proveo više od mjesec i pol dana, dao ostavku na gradonačelničku dužnost. Na slobodu je izašao uz jamčevinu vrijednu 2,6 milijuna kuna. Patafta je, pak, dao jamčevinu u vrijednosti 12 milijuna kuna, što je jedna od najvećih u povijesti hrvatskoga pravosuđa.

Tužitelji su na početku suđenja ustvrdili da će sve optužbe dokazati ispitivanjem svjedoka, ali i dokumentacijom te ostalim dokazima, a u nastavku prvog dana suđenja slijede uvodni govori obrane. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene