Sestre su novac 'povukle' na natječaju, pa nastavljaju sa svojim već uhodanim poduzetničkim aktivnostima.


Na natječaju Ministarstva turizma časne su sestre iz blizine Zaprešića dobile nepovratna sredstva i otvaraju zdravljak u svom duhovnom centru. No, to je tek dio onoga što nude.

Vezani članci Zaraza u vrtiću u Đakovu - 2 Zaraza u vrtiću, otac djeteta zabrinut: "Sve ono što je bilo tisućama kilometara daleko sad je došlo ovdje, na 23 metra od nas" Zaražene časne sestre u Đakovu 12 novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji, proboj virusa u samostan u Đakovu: ''Sestre su zabrinute, malo nam je ovo šok u gradu''

U vlasništvu sestara Milosrdnica, naoko očuvana staja stara 150 godina godina već se preuređuje. Sedamdeset i pet tisuća nepovratnih kuna dobile su na natječaju ministarstva, a cilj je staju pretvoriti u zalogajnicu.

'Za neke skromne brze obroke, kavu, sladoled, budući da imamo ovdje park i dvorac, i vikendom nam zna doći i do 300 izletnika dnevno', nabraja nam planove sestra Berislava Mirjam Grabovac. U dvorcu s pogledom na prekrasan park i jezero nerijetko se traži i soba više, jer su ga sestre pretvorile u duhovno - obrazovni centar. Dvorac je često mjesto raznih događaja.

Statistika im nikako ne ide u prilog - ali one se ne daju

Kroz njega tako prođe 15 - 20 tisuća ljudi, koji naravno nisu na smještaju već su izletnici. Glavna u kuhinji sestra je Mariela. Na dan priprema i do 120 obroka za goste, no ne bilo kakvih.

'Sve uglavnom što se proizvodi u našem vrtu, mi to upotrebljavamo u kuhinji za naše goste', rekla nam je sestra Mariela. Od polja do stola! U vrtu nema čega nema.

No, ne ide baš sve u kuhinju jer se dio prodaje i na kućnom pragu. Za one koji traže duhovni mir, ljepotu prirode i molitvu, u Lužnicu su, kažu sestre, dobrodošli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook