Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pala četvorica

Carinicima kaznena prijava: Krali robu koju su ranije oduzeli švercerima

Carinik koji nije htio propustiti humanitarce iz Ljubuškog
Carinik koji nije htio propustiti humanitarce iz Ljubuškog Foto: DNEVNIK.hr
Protiv četvorice hrvatskih državljana je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena kaznena prijava. Tereti ih se za nezakonito prisvajanje prethodno zaplijenjene robe.

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske županije proveli su kriminalističku istragu nad četiri osobe s tog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporabe položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Pedro Sanchez sa suprugom sumnjiče ju za korupciju Španjolski premijer povlači se s javnih dužnosti nakon što je otvorena istraga protiv njegove supruge Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

"Naime, dva hrvatska državljana, obojica carinski djelatnici Područnog carinskog ureda Osijek, su 18. ožujka 2022. godine iz prostorije Graničnog carinskog ureda Bajakovo nezakonito prisvojili raznovrsnu robu, prethodno oduzetu u raznim carinskim prekršajnim postupcima", priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Nadalje, navedeni osumnjičeni carinski djelatnici su u izvršenju kaznenog djela angažirali su još dvojicu, također hrvatske državljane, zaposlenike tvrtke koji obavljaju poslove održavanja prostorija ovog carinskog ureda, koji su kao pomagači sudjelovali u izvršenju kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Antikorupcijsko vijeće Hrvatski veterinarski institut Antikorupcijsko vijeće raspravljalo o slučaju koje je otkrilo Provjereno: "Radi se o milijunima kuna, a nikome ništa"

Pročitajte i ovo Autotrolej autobus UZ SOLIDARNOST KOLEGA Zviždač iz Autotroleja ipak vraćen na posao: Intervenirao gradonačelnik osobno?

Protiv njih četvorice podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, te su u subotu 19. ožujka predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene