Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski veterinarski institut

Antikorupcijsko vijeće raspravljalo o slučaju koje je otkrilo Provjereno: "Radi se o milijunima kuna, a nikome ništa"

U Saboru je održano Nacionalno vijeće za suzbijanje korupcije na temu nepravilnosti u radu Hrvatskog veterinarskog instituta.

Nepravilnosti je emisiji Provjereno otkrio zviždač zaposlenik prije godinu i pol, kojem je ravnatelj dao nezakoniti otkaz i još dva puta pokušao učiniti isto.

Otkrio je kako se dijele plaće i dodaci na plaće i kako nenamjenski raspolažu državnim novcem. Nepravilnosti je utvrdio i nadzor Ministarstva financija.

Pročitajte i ovo Veterinarski institut - Manipulacija novcem - 4 Plaće rastu kao gljive poslije kiše Je li ova javna ustanova mjesto znanosti ili pranja novca? "Kakve financije imamo, trebali bismo biti najjači institut u ovom dijelu svijeta"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stagniramo godinama Indeks korupcije: Hrvatska i dalje među najgorima, od nas lošije samo tri zemlje EU-a

"To su iznosi dakle puno veći od nekih iznosa o kojima govorim u ovoj aferi Državne nekretnine, ne znam pišemo tu da je netko dobio  nekakve mandarine na adresu i to je kao, a ovdje se radi o milijunima kuna i nikom ništa. Ravnatelj ima 26.000 kuna, plaća veća od premijera dakle i primanja, a njima se nitko ne bavi", komentirao je predsjednik Vijeća Nikola Grmoja

O kakvim je nepravilnostima u raspolaganju državnim novcem riječ, pogledajte u Provjerenom u četvrtak, 10.veljače!
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene