Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UZ SOLIDARNOST KOLEGA

Zviždač iz Autotroleja ipak vraćen na posao: Intervenirao gradonačelnik osobno?

Autotrolej autobus
Autotrolej autobus Foto: DNEVNIK.hr
Zviždač iz Autotroleja Robert Puljić ipak je dobio novi ugovor o radu u tom riječkom gradskom prijevozniku.

Mladi vozač autobusa u Autotroleju, inače inženjer prometa, Robert Puljić, ostao je bez posla u riječkom gradskom prijevozniku nakon što je javno upozorio na nelogičnosti u voznom redu i tablicama koje vozači dobivaju.

Stvari su, međutim, ipak skrenule još jednom - i to napokon u dobrom smjeru. Vraćen je na posao.

“Zadovoljan sam što je Uprava promijenila svoju odluku i još više od toga podrškom javnosti i medija. Oduševili su me moji kolege vozači, od kojih je njih više od 60 najavilo odlazak na bolovanje od ponedjeljka ako mi uprava ne da novi ugovor'', rekao je Puljić.

Puljić je u više navrata upozoravao Upravu i osnivače komunalnog društva, Grad Rijeku i okolne jedinice lokalne samouprave na nelogičnosti i nepravilnosti u voznim redovima i tablicama vozača, a prije dva dana je službeno obaviješten da mu ugovor o radu na određeno vrijeme neće biti produžen.

No, došlo je ipak do preokreta, a prema svemu sudeći intervenirao je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, piše Novi list, kojemu je gradonačelnik i ranije rekao da ako Puljićev ugovor nije produžen zbog njegovih javnih istupa to nipošto ne odobrava: ''I sam sam odgovarao na njegovo otvoreno pismo u kojem sam mu obrazložio zbog čega se događaju problemi na koje je gospodin u dopisu ukazao te sam naveo načine na koje se ti problemi rješavaju''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imala je koronavirus Odlazak najpoznatije hrvatske zviždačice: Preminula Ankica Lepej
Pročitajte i ovo Maja Đerek - 1 SATIMA RAZGOVARALA S USKOK-om Zviždačica iz Državnih nekretnina za Dnevnik Nove TV: "Za sve imam dokaze. Nije me strah. A ministra Horvata pozivam na kavu''
Pročitajte i ovo Adrijana Cvrtila, bivša direktorica Eko Moslavine BORBA PROTIV KORUPCIJE Zviždačica iz Kutine proslavila još jednu pobjedu: ''Sud je privremeno zaustavio moj otkaz''

Puljić je na Facebooku objavio da on i Autotrolej nastavljaju zajedno put.

''Idemo dalje! Iako ovaj slogan u meni budi asocijaciju na nekadašnjeg premijera Ivu Sanadera te je samim time prilično kompromitiran, ovim putem želim obavijestiti svekoliku javnost da Autotrolej i ja idemo dalje. Također želim zahvaliti svima koji su mi se javili i iskazali podršku, stvarno vas je jako puno, što znanih, što neznanih. Poruka u inboxu je pregršt, čim stignem svima ću odgovoriti, jer nažalost dobro znam kako je to kad vam ne odgovaraju na poruke, mailove ili pozive tako da neću biti takav'', napisao je Puljić.

''Posebna zahvala ide kolegama vozačima koji su pokazali solidarnost i najavom masovnih odlazaka na bolovanje zauzeli za mene, poslavši time jasnu poruku rukovodstvu što mu je činiti. Bez jednog vozača se može, ali bez njih nekoliko desetaka sustav se ruši. Kad smo već kod sustava, ovim putem želim istaknuti da moja namjera pisanjem otvorenih pisama nipošto nije bilo njegovo rušenje, već upravo suprotno, njegovo podizanje na barem mrvicu bolju razinu. Razinu koja je pravednija prema vozačima, posljedično i putnicima, zbog kojih smo na koncu svi mi ovdje, koliko god nerijetko ružno mislili jedni o drugima'', zaključio je Puljić i zahvalio i medijima koji su, kako je kazao, ''spriječili jednu nepravdu''.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene