Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hoće li Bush ostati u Hrvatskoj više od jednog dana, još nije poznato. No, ako ostane, prenoćit će na jednom od tri mjesta - u američkoj ambasadi ili nekom od zagrebačkih hotela. U izbor ulaze hotel West Inn i Sheraton.


U Sheratonu je, primjerice, odsjeo i bivši ruski predsjednik Putin. Predsjednički apartman je i više nego luksuzan. 

Vezani članci Slika nije dostupna SAD se sjeća: Amerikanci obilježavaju 11. obljetnicu napada koji je promijenio svijet Slika nije dostupna Nadbiskup Tutu: Blairu i Bushu treba suditi za Irak

Luksuzni bi trebali biti i specijaliteti koji će se pripremati. Putin je uživao u pršutu, teletini i slatkom čokoladnom desertu, a za Busha se za sada tek spominju zubatac, domaći čvarci i štrukle. No, detalji se još ne otkrivaju.

Ipak, zna se da će promet, sasvim sigurno, biti blokiran. 

>> Nova TV pogodila: Bush dolazi u Hrvatsku

Sigurnosne mjere, kad su u pitanju Bushevi posjeti, na najvećoj su mogućoj razini, najčešće nekoliko mjeseci prije. Hrvatska se za njih tek priprema. 

Predsjednik i premijer potrudit će se da Hrvatska Bushu ostane u lijepom sjećanju. Tako će se pažnja posvetiti i daru za uspomenu. 

Clintonu je, primjerice, darovana kubura, a za Busha se, navodno, priprema slika ili staklena skulptura. No, i o tom detalju još će biti dogovora.