Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upaljen crveni meteoalarm

Orkanska bura hara hrvatskom obalom, ugašen i jedan život: "Udari vjetra bili su i do 185 kilometara na sat"

Aktualno Galerija Bura radi velike probleme - 1 Bura radi velike probleme - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bura radi velike probleme - 2 Bura radi velike probleme - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bura radi velike probleme - 3 Bura radi velike probleme - 3 Foto: DNEVNIK.hr Bura radi velike probleme - 4 Bura radi velike probleme - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Franjo Meštrović Galerija 1/6 >>
Hrvatska obala je na udaru orkanske bure. Nažalost odnijela je i jedan život, srušila jednu kuću, zatvorila mnoge ceste i privezala mnoge brodove. Duž cijele obale na snazi je crveni meteoalarm.

''Stanje je nepromijenjeno. Vjetar prodire do kostiju iako je temperatura iznad nule. No, osjećaj je kao da je debeli minus. Sve ceste koje su bile zatvorene tijekom dana su i dalje zatvorene i zabranjeno je prometovati'', izvijestila je reporterka Sanja Jurišić u Dnevniku Nove TV.

Dodaje da su na zaobilaznim pravcima su gužve i da vozači, logično, gube strpljenje. ''Iz HAC-su nam rekli da nerijetko na kamerama vide da vozači prolaze cestama kojima je zabranjeno prometovati. Kršenje zabrane znači potencijalnu opasnost, a dovodi i do kobnih posljedica'', zaključila je Sanja.

Naime, u kamionu u provaliji ugašen je jedan život. Poginuo je 36-godišnji vozač iz Bosne i Hercegovine. U tom trenutku nije ni smio biti na cesti. ''Nesreća se dogodila u vrijeme kada je bila zabrana prometovanja za sva vozila na toj dionici ceste. Unatoč tome i sinoć smo imali prometnu nesreću gdje se sudionik nije držao zabrana, a novčana kazna je od 500 kuna'', upozorava Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske za Dnevnik Nove TV.

Srušena stabla

Bura je jaka duž cijele obale, a za sva vozila zatvorena je autocesta od Svetog Roka do Posedarja, Jadranska cesta između Senja i Svete Marije Magdalene, te Paški most.

Orkanska bura rušila je stabla u Šibeniku, prevrnula kamion kod Kraljevice, a u zaleđu Crikvenice, u mjestu Kričina, snaga vjetra srušila je staru i zapuštenu kuću.

"Dobro da je bilo manje auta, manje prometa, jer su odmah intervenirali", kazao je vlasnik kuće Franjo Meštrović.

Pročitajte i ovo Požar u Lokvi Rogoznici prijeti kućama - 3 na terenu više od 90 gasitelja FOTO/VIDEO Veliki požar kod Omiša, olujna bura otežava gašenje: "Još ga lovimo, linija vatre je jako dugačka, već smo obranili neke kuće"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problemi u prometu FOTO Za dijelove zemlje upaljeni crveni meteoalarmi: Orkanska bura na Jadranu, u Zagrebu pao snijeg

''Najjači udar bure je bio kod vijadukta Božići i iznosio je 185 km/h'', potvrdio je Draženko Blažević iz HC Maslenica.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene