Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na terenu više od 90 gasitelja

FOTO/VIDEO Veliki požar kod Omiša, olujna bura otežava gašenje: "Još ga lovimo, linija vatre je jako dugačka, već smo obranili neke kuće"

Aktualno Galerija Veliki požar u Lokvi Rogoznici - 1 Veliki požar u Lokvi Rogoznici - 1 Foto: DNEVNIK.hr Veliki požar u Lokvi Rogoznici - 2 Veliki požar u Lokvi Rogoznici - 2 Foto: DNEVNIK.hr Veliki požar u Lokvi Rogoznici - 3 Veliki požar u Lokvi Rogoznici - 3 Foto: DNEVNIK.hr Veliki požar u Lokvi Rogoznici - 4 Veliki požar u Lokvi Rogoznici - 4 Foto: DNEVNIK.hr +6 Požar u Lokvi Rogoznici prijeti kućama - 1 Galerija 1/11 >>
U ponedjeljak navečer, oko 21 sat, na području Lokve Rogoznice izbio je veliki požar, a vatrogascima gašenje otežava i olujna bura.

Požar na području Lokve Rogoznice izbio je oko 21 sat. Gori na području Starog Sela, a vatrogasci pokušavaju spriječiti da se požar proširi preko starog puta Lokve - Mimice. 

Pročitajte i ovo Požar u Berlinu Više od 160 vatrogasaca u akciji VIDEO Drama u Njemačkoj: Izbio požar u tvornici kemikalija, šire se otrovni plinovi Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

Okruženo je više kuća i crkva, rekao nam je svjedok.

Zapovjednik omiških vatrogasaca Višeslav Pešić rekao je za DNEVNIK.hr oko 23:30 da požar nije pod kontrolom. "Još ga lovimo, linija vatre je jako dugačka, već smo obranili neke kuće. Sve snage u Splitsko-dalmatinskoj županiji su na terenu." Ponovio je kako im jak vjetar znatno otežava gašenje te da će ostati na terenu do daljnjega.

Olujna bura s orkanskim udarima stvara velike probleme. "Podigli smo vatrogasce omiškog područja, a dio snaga makarskog područja, a pozvan je i dio splitskih društava.

Bura je olujna i moramo brzo djelovati da se požar ne proširi", rekao je za portal Dalmacijadanas županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević. "Pojedine kuće jesu u blizini požarišta, no niti jedan objekt za sada nije ugrožen, a nadam se da će tako i ostati."

 

Neslužbeno se doznaje da gori mlada borova šuma, makija i nisko raslinje.  U gašenju sudjeluje 91 vatrogasac i 27 vozila. Vatrogasci će, kako su najavili, ostati cijelu noć na terenu.

"Vatrogasci su oko kuća, zasad nije ništa ugroženo. Požar ide prema gore do sela i kada stigne do brda koje je okomito onda više neće imati prostora za širenje. Službenih informacija nemamo ni mi jer su svi na terenu, ali zasad nije panično. Okružili su potrebno područje", rekli su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu za Slobodnu Dalmaciju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene