Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u prometu

FOTO Za dijelove zemlje upaljeni crveni meteoalarmi: Orkanska bura na Jadranu, u Zagrebu pao snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prognostičari su za danas izdali crveno upozorenje za Kvarner, Srednju i Sjevernu Dalmaciju te područje Velebitskog kanala. Orkanska bura već stvara probleme u prometu, javlja HAK. U Zagrebu je pao snijeg.

Zbog orkanske bure na autocesti A6 Rijeka - Zagreb između Kikovice i Delnica i zimskih uvjeta na državnoj cesti kroz Gorski kotar (DC3) trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca od Zagreba prema Rijeci i obratno za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Pročitajte i ovo Ivan Špehar, voditelj zagrebačke zimske službe Stalno na terenu Šef zagrebačke Zimske službe otkrio koliko je u dva dana potrošeno soli te koliko im je sati bilo potrebno da sve bude prohodno Stablo palo na automobil - 2 Jednima veselje, drugima muka Snježni problemi u metropoli - padale otežale grane, oštećen auto u centru, djeca nisu mogla do škole: "Ma neka ga, čeznuli smo za snijegom"

Za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina; Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene; državna cesta Maslenica - Zaton Obrovački (DC54);
Paški most (DC106).

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica za smjer Rijeka i čvoru Kikovica za smjer Zagreb.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće - Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja dodatna je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog olujne bure koja nanosi snijeg na kolnik te stvara led na kolniku vozače pozivamo na krajnji oprez na dijelu državne ceste DC1 Gračac - Knin između Malovana i Zrmanje. U tijeku je zimsko održavanje cesta. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Snijeg (susnježica) mjestimice pada u unutrašnjosti te u gorskim predjelima. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije. Ponegdje ima i magle. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, upozorava HAK.

Stanje na cestama pratite ovdje.

"Vrlo vjetrovito"

"Pred nama je razdoblje vrlo vjetrovitog vremena, osobito na Jadranu, gdje će do sredine tjedna biti olujne, pa i orkanske bure", najavio je je u nedjelju u vremenskoj prognozi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Hrvatsku u ponedjeljak očekuje umjereno, u unutrašnjosti i pretežno oblačno vrijeme, a mjestimice će biti snijega, osobito u gorskim predjelima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Na Jadranu lokalno može biti i malo kiše, a podno Velebita i slabog snijega nošenog jakim vjetrom.

Puhat će umjeren, u gorju i na sjeverozapadu jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 0 i 3, a na Jadranu od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene