Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večer u plamenu

VIDEO/FOTO Buknuo požar u tvrtki za zbrinjavanje otpada, gorjela je plastika: "Hvala vatrogascima koji su spasili Zagorje i što se nije ponovio Osijek"

Aktualno Galerija Požar u Eko Floru - 1 Požar u Eko Floru - 1 Foto: Emica Elvedji/Pixsell Požar u Eko Floru - 2 Požar u Eko Floru - 2 Foto: Emica Elvedji/Pixsell Požar u Eko Floru - 3 Požar u Eko Floru - 3 Foto: Emica Elvedji/Pixsell Požar u Eko Floru - 4 Požar u Eko Floru - 4 Foto: Emica Elvedji/Pixsell +0 Požar u Eko Floru - 5 Galerija 1/5 >>
Još jedna tvrtka za zabrinjavanje otpada gorjela je u Hrvatskoj.

Požar otpada izbio je u ponedjeljak u večernjim satima u tvrtki Eko Flor Plus u Zagorju u Mokricama nedaleko od Oroslavja.

Vatrogasci su na teren stigli oko 22:30 i ugasili ga vrlo brzo te su preko noći ostali dežurati.

Prema prvim procjenama, riječ je o površini manjoj od 50 četvornih metara.

Iz tvrke Eko Flor Plus, koja je u sastavu CIOS grupe, kažu da je došlo do površinskog zapaljenja komunalnog otpada iz odvojeno sakupljene plastične ambalaže.

Uzrok požara bit će utvrđen očevidom.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze Rat na Bliskom istoku VIDEO Uznemirujuća snimka s festivala smrti, Hamas izdao upozorenje za stanovnike izraelskog grada: "Napustite ga do pet sati popodne"

Pročitajte i ovo Šibenik kamerama protiv prekršaja u prometu, ilustracija - 4 Pod videonadzorom Veliko oko puni gradsku blagajnu: Za dva mjeseca naplatili 50.000 eura kazni

"Požarište je zatečeno u razbuhtaloj fazi, jedina prednost je bila ta što se razvijala na površini otpada, da nije ušla dublje u površinu otpada. Vatrogasci su brzom intervencijom regulirali požar u kratkom periodu tako da se nije proširio i da nije nastala veća ekološka katastrofa", kazao je vatrogasni zapovjednik Dražen Sinković.

"Na intervenciji su bili vatrogasci Zagorske javne vatrogasne postrojbe, DVD-a Oroslavje i DVD-a Zabok, 40 vatrogasaca s osam vozila", kazao je.

Upitan ima li kakve ekološke opasnosti za stanovništvo u blizini, Sinković smatra da nema: "Požarište je sanirano brzom intervencijom tako da područje nije zadimljeno, ali i sami vidite da je ovo industrijsko područje i nema u blizini stanova."

"'Želim zahvaliti vatrogascima jer su spasili Hrvatsko zagorje i jer se nije ponovio Osijek", poručio je, između ostalog, gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić

Pojasnio je za Zagorje.com da Grad Oroslavje ne daje dozvole za skladištenje otpada ili bilo kakvu djelatnost vezanu za gospodarenje otpadom: "Za tu djelatnost ni Gradsko vijeće, ni ja kao gradonačelnik ne dajemo nikakva ovlaštenja. To izdaju Županija i nadležno ministarstvo."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene