Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje na snazi

FOTO/VIDEO Apokaliptične scene: Pogledajte kako Osijek izgleda danas, dim se širi 40 kilometara dalje

Aktualno Galerija Požar u Osijeku - 2 Požar u Osijeku - 2 Foto: Facebook/Dragan Vulin Požar u Osijeku - 4 Požar u Osijeku - 4 Foto: Vlado Kos/Cropix Požar u Osijeku - 3 Požar u Osijeku - 3 Foto: Facebook/Dragan Vulin Požar u Osijeku - 3 Požar u Osijeku - 3 Foto: Vlado Kos/Cropix +24 Požar u Osijeku - 3 Galerija 1/29 >>
Veliki požar koji je tijekom noći buknuo na deponiju uskladištene plastike, jutros još uvijek nije pod kontrolom, iako je širenje požara usporeno. Objekt je zatvoren, a djelatnici evakuirani. Otkazana je nastava u školama u obližnjim mjestima, a dim se širi više od 40 kilometara prema Đakovu i dalje. Građanima je jutros stigao SMS upozorenja.

Požar dosad nezapamćenih razmjera na osječkom području u srijedu ujutro još uvijek nije pod kontrolom. Vatrom je zahvaćena uskladištena plastika na više tisuća četvornih metara, a požar se jutros proširio i do proizvodnog objekta tvrtke.

Osječko-baranjski Stožer Civilne zaštite izvijestio je kako je širenje velikog požara usporeno zahvaljujući premještanju zapaljivih tvari i tekućina iz prostora tvrtke te je spriječena veća katastrofa.

 

U mjestima Antunovac, Laslovo, Ivanovac, Vuka, Čepin i Ernestinovo jutros je otkazana nastava zbog gustog dima i mogućeg zagađenja zraka.

Na terenu su javne vatrogasne postrojbe Osijeka i Belog Manastira te čak 21 Dobrovoljno vatrogasno društvo s područja Osijeka i okolice.

Dogradonačelnik Dragan Vulin zamolio je sve građane Osijeka i okolice da što manje borave na otvorenom. Stanje nije toliko alarmantno da ne smiju izlaziti van, ali oni koji imaju problema s dišnim sustavom neka se čuvaju, a svi neka zatvore prozore na svojim objektima zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed izgaranja plastike, dodao je.

Zasad nema ozlijeđenih osoba, bilo je nekoliko manjih intervencija hitne pomoći prema vatrogascima koji su bili izloženi iznimno visokoj temperaturi, rekao je dogradonačelnik Vulin.

Građanima Osijeka jutros je stigao SMS Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK) Civilne zaštite u kojoj ih se poziva da zatvore prozore i ne napuštaju domove.

"Molimo građane da zatvore prozore i ne izlaze van ako nije nužno, zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed požara plastike na Brijestu", stoji u SMS-u SRUUK-a koja je stigla građanima u srijedu ujutro.

 

 

 

Cijeli objekt tvrtke Drava International je zatvoren, a svi su djelatnici evakuirani. U samom pogonu bilo je raznih uskladištenih plinova i zapaljivih tekućina, koji se koriste u procesu proizvodnje i prerade plastike, pa smo od samog početka gašenja imali izazov kako to izmjestiti, i to je premješteno na siguran dio, koji nije zahvaćen požarom, istaknuo je Vulin.

Svjesni smo da bi gašenje, s obzirom na veličinu požarišta, moglo potrajati i nekoliko dana, kazao je dogradonačelnik Dragan Vulin.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene