Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novac za mandat?

Budimir: Sabo mi je ponudio 'sve što poželim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijećnica HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću Marija Budimir potvrdila je kako joj je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) ponudio 'sve što poželi' u zamjenu za potporu projektima iza kojih stoji on i SDP.

'Željela bih potvrditi autentičnost danas obavljenog transkripta u Večernjem listu. Gradonačelnik Sabo mi je kao vijećnici HDZ-a ponudio sredstva gospodarstvenika u iznosu o 50, 20, 10 tisuća kuna, kao i niz nekakvih funkcija. Isto tako kao što je on sam rekao 'sve što god poželim'', izjavila je za Dnevnik Nove TV Marija Budimir.

Pročitajte i ovo Tko je sve dobio mandat? - 4 Nespojive funkcije Tko će sjediti na dvije fotelje? "Kad bi se to dozvolilo, sigurno bi Sabor bio pristojnije mjesto" Slika nije dostupna Odvjetnik predložio oslobođenje Iako iskazi svjedoka i dokazi USKOK-a upućuju na krivicu, Željko Sabo odbacuje optužbe!

'Odgovorno stojim iza snimke koja je transkriptom objavljena. Ovim putem željela bih reći da u cijeloj toj priči nije važna ni tužba koja je najavljena s njegove strane. Nisam bitna ja, nego bih voljela da se javnost više uputi na njegove izgovorene riječi s obzirom da je on aktualni gradonačelnik grada Vukovara', objasnila je Budimir moteve zbog kojih je pustila snimku u javnost.

Dodala je također kako je predsjedavajući Gradskog odbora grada Vukovara obavješten je o njenom djelu. 'Što se tiče DORH-a, mislim da mjerodavne institucije znaju što bi sad trebalo poduzeti. Što s tiče gradonačelnika i određenih nedjela nekih ljudi, često su u DORH-u završavale u ladicama, a smisao snimke objavljene u novinama je da se javnost upozna s nezakonitim radom aktualnog gradonačelnika', tvrdi Budimir.

Prema njezinim riječima, Željko Sabo je takvu ponudu izrekao nakon sastanka koji je u Gradskoj upravi imala s njime u vezi projekata škole.

HDZ: Očekujemo očitovanje nadležnih

U ime HDZ-ove središnjice kratko se oglasila tek glasnogovornica Silvana Oruč Ivoš koja je kazala da su u HDZ-u neugodno iznenađeni ovakvom situacijom i kako očekuju da se očituju sve nadležne institucije. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene