Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijećnica HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću Marija Budimir potvrdila je kako joj je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) ponudio 'sve što poželi' u zamjenu za potporu projektima iza kojih stoji on i SDP.


'Željela bih potvrditi autentičnost danas obavljenog transkripta u Večernjem listu. Gradonačelnik Sabo mi je kao vijećnici HDZ-a ponudio sredstva gospodarstvenika u iznosu o 50, 20, 10 tisuća kuna, kao i niz nekakvih funkcija. Isto tako kao što je on sam rekao 'sve što god poželim'', izjavila je za Dnevnik Nove TV Marija Budimir.

Vezani članci Dnevnik iz Vukovara Iznenadit će vas odgovor na pitanje ima li još uvijek hrvatskih i srpskih kafića u Vukovaru, ali i ovaj poziv građanima: ''Povjerenje nemojte pokloniti meni...'' Slika nije dostupna Budimir vs. Sabo: Evo što je odgovorio vukovarski gradonačelnik

'Odgovorno stojim iza snimke koja je transkriptom objavljena. Ovim putem željela bih reći da u cijeloj toj priči nije važna ni tužba koja je najavljena s njegove strane. Nisam bitna ja, nego bih voljela da se javnost više uputi na njegove izgovorene riječi s obzirom da je on aktualni gradonačelnik grada Vukovara', objasnila je Budimir moteve zbog kojih je pustila snimku u javnost.

Dodala je također kako je predsjedavajući Gradskog odbora grada Vukovara obavješten je o njenom djelu. 'Što se tiče DORH-a, mislim da mjerodavne institucije znaju što bi sad trebalo poduzeti. Što s tiče gradonačelnika i određenih nedjela nekih ljudi, često su u DORH-u završavale u ladicama, a smisao snimke objavljene u novinama je da se javnost upozna s nezakonitim radom aktualnog gradonačelnika', tvrdi Budimir.

Prema njezinim riječima, Željko Sabo je takvu ponudu izrekao nakon sastanka koji je u Gradskoj upravi imala s njime u vezi projekata škole.

HDZ: Očekujemo očitovanje nadležnih

U ime HDZ-ove središnjice kratko se oglasila tek glasnogovornica Silvana Oruč Ivoš koja je kazala da su u HDZ-u neugodno iznenađeni ovakvom situacijom i kako očekuju da se očituju sve nadležne institucije. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook