Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smještaji skoro popunjeni

Brojni turisti pohrlili u Hrvatsku na doček Nove godine: "Očekujemo da ćemo premašiti prošlogišnju brojku"

U Hrvatskoj se trenutačno odmara oko 46.000 gostiju, a vjeruje se da bi se taj broj do novogodišnje noći mogao i udvostručiti. Priču o tome napravila je reporterka Dnevnika Nove TV Sara Tomašković.

Hrvatskoj zbog Nove godine turisti očito nisu mogli odoljeti. Prema prvim podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj trenutačno boravi 46.000 gostiju – što domaćih, što stranih – a to je i 6000 gostiju više nego lani u isto doba.

Najviše je Slovenaca, Austrijanaca, Nijemaca i Talijana koji su baš u Lijepoj našoj odlučili odbrojavati posljednje sekunde ove godine.

"Očekujemo da će se privatni smještaj popuniti i očekujemo puno više ljudi nego lani", rekao je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Šibenik.

Pročitajte i ovo Konfeti Doček 2024. godine Na ulice izlazi vojska policije: Svijet se priprema za najluđu, ali i najopasniju noć u godini

Isto se očekuje diljem Hrvatske.

"U odnosu na prošlu godinu, kada je za sam doček boravilo 80.000 gostiju, mi očekujemo da ćemo tu brojku ipak malo premašiti. Gosti prije svega žele boraviti u sigurnim destinacijama, žele imati određeni komoditet", objasnio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Više o dočeku turistima koji će Novu godinu dočekati u Hrvatskoj možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene