Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doček 2024. godine

Na ulice izlazi vojska policije: Svijet se priprema za najluđu, ali i najopasniju noć u godini

Dok se diljem svijeta bruse posljednji detalji za najluđu noć u godini, gradovi se pripremaju za veliki sigurnosni izazov. Europa je u pripravnosti zbog vala radikalizma potaknutog najnovijim sukobom u pojasu Gaze.

Da je vatromet jedino što puca u ovoj Novogodišnjoj noći, berlinska se policija pobrinula podizanjem snaga zakona. Na ulicama će biti 2500 policajaca, najviše u posljednjih 10 godina.

"Nije samo iskustvo i analiza prošlogodišnjih operacija ono što je ugrađeno u naše planiranje, nego naravno i aktualna događanja od 7. listopada, iskustva s Noći vještica, tako da ove godine radimo sa znatno višom razinom snaga", objasnila je Anja Dierschke, glasnogovornica policije.

Pročitajte i ovo Benzinska crpka - 1 Građani nezadovoljni U Novu godinu sa skupljim gorivom: Dnevnik Nove TV doznaje na što posebno treba paziti

Zbog vrlo visoke razine terorističke prijetnje, Francuska na ulice šalje policajce i vojsku.

"Zatražio sam mobilizaciju više od 90.000 policajaca i žandara, plus 5000 vojnika iz operacije Sentinelle. Također će biti desetak tisuća vatrogasaca, budući da će Civilna sigurnost biti posebno mobilizirana", rekao je Gerald Darmanin, francuski ministar unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Specijalci u akciji Privedeni ekstremisti VIDEO Racije u 37 turskih gradova i pokrajina! Pogledajte specijalce u akciji, uhićeno 189 osoba

Njujorškoj najluđoj noći u godini ne prijete konkretne opasnosti, uvjerava prva osoba grada, gradonačelnik Eric Adams. Uz stotine tisuća posjetitelja, na ulicama će biti i sva sila sigurnosnih snaga.

"Bit ćemo ovdje sa psima, konjima, dronovima, helikopterima, čamcima. Bit će izložen cijeli komplet naših aparata za javnu sigurnost", rekao je Adams.

Više o pripremama za slavlje Nove godine možete pogledati u prilogu na vrhu članka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene