Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šminker se ispričao

Golemi skandal zbog nosa Bradleyja Coppera! "Jedna trećerazredna glumica bavila se glupostima..."

Aktualno Galerija Kazu Hiro Kazu Hiro Foto: Dnevnik Nove TV Bradley Cooper - 1 Bradley Cooper - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Bradley Cooper - 2 Bradley Cooper - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Bradley Cooper - 3 Galerija 1/4 >>
Mnogima je stres izazvao jedan poseban nos iz filma Maestro na licu Bradleyja Coopera. Uloga židovskog skladatelja i film Maestro postali su još jedan od sočnijih skandala venecijanskog filmskog festivala.

Da, Bradley Copper kao skladatelj Leonard Bernstein. Prije nego što je film uopće prikazan, holivudski glumac našao se na meti kritika zbog - nosa.

"Jedna glumica, trećerazredna, da je prvorazredna ne bi se bavila tim glupostima, napisala je 'ako niste bili u stanju naći pravog židovskog glumca koji ima prirodan nos kakav recimo Židovi imaju onda niste trebali B. Cooperu dati da si uz pomoć raznih stvari nos poveća. To je nevjerojatna glupost'", rekao je Dean Sinovčić, filmski kritičar.

Pa se tako i sam šminker morao ispričati.

Pročitajte i ovo Avion - 1 Može i bolje Ljetni red letenja uskoro završava: Kako će to utjecati na hrvatski turizam?

"Ispričavam se što sam povrijedio nečije osjećaje, ali moj cilj i cilj svih nas bio je portretirati Leonarda Bernsteina što autentičnije. A Lenny je imao specifičan izgled koji svi znaju", poručio je Kazu Hiro, šminker filma Maestro.

Filmski redatelj Jakov Sedlar tvrdi kako Hollywood danas ima drugačije kriterije koji se miješaju u umjetnost.

"Amerika diktira i naravno da će oni napraviti sve da postave svijet prema kriterijima koje imaju. Nažalost vladaju dvostruki kriteriji, jer po toj logici Bradley Cooper nije Židov, i po toj logici jedino Danci mogu igrati Hamleta, po meni su to sulude svari", objasnio je Jakov Sedlar, filmski redatelj.

Slaže se i Sinovčić, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Nikolina Zečić.

"To je apsurd koji ide s onim da samo homosekusalni glumci mogu glumiti homoseksualce i tako dalje, naravno ne smijete u ovoj ludoj atmosferi reći ništa odmah jer ste odmah izazovete neki antisemitizam neku nacionalnu nestrpljivost", istaknuo je Sinovčić.

Europljani ne dopuštaju da im Amerika diktira ukus. Osim nosa Bradleyja Coopera, neki su se bunili i zbog filmova Woodyja Allena i Romana Polanskog na ovogodišnjem festivalu u Veneciji.

"Talijani su po tom pitanju fleksibilniji, oni također smatraju da negdje treba povući crtu - okej Amerikanci, vi ne trpite W. Allena, ali mi ga smatramo umjetnikom", napomenuo je Sinovčić.

Pročitajte i ovo HGSS u Poljskoj - 3 Spašavanje s divljih voda HGSS ide u Poljsku: "Nadam se da ćemo našu zemlju prikazati u najboljem svjetlu"

"Po nekim mojim kriterijima ja mislim da treba umjetnost odvojiti od života. Za mene nikada nisu bili upitni ni Polanski ni W. Allen ni nitko od tih ljudi jer povijest je pokazala konkretno recimo Charlie Chaplin kada nakon što je oslobođen svih optužbi nije se smio vratit u Ameriku 30 godina, a ima američko državljanstvo", zaključio je Sedlar.

I dok W. Allen još čeka na svoju premijeru, film Polanskog dobio je loše kritike. No Cooperov Maestro se proslavio. Nakon projekcije, dobio je čak sedam minuta ovacija, ali glavni glumac na premijeri se nije pojavio.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene