Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslava na Krku

'Branitelji nemaju veća prava, treba štiti sve stanovnike naše jadne države'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavi se i na Krku gdje se okupilo petstotinjak branitelja.

Nakon Svete mise druženje su nastavili u Batomlju i Baški, prepunoj gostiju, ponosni na ovaj dan prije šesnaest godina kada su umjesto na plaži bili s puškom u ruci - na ličkom bojištu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković - 2 Šokantna zbivanja Svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda Branko Smerdel komentirao Milanovićevu odluku da se kandidira na parlamentarnim izborima predsjednikova bomba Oglasio se stručnjak koji je pisao Ustav, evo što kaže o Milanovićevu potezu

'Prije 16 godina mogu se prisjetiti da je dan bio ovako prekrasan i vruć baš kao i danas. Samo što su konobari umjesto tacni nosili automate a do baške se čula grmljavina topova', rekao je branitelj Željko Valnić.

' Mi ne trebamo branitelje štititi ustavnim zakonom, mi ustavnim zakonom, ako ga treba izmislit, i treba štititi interese svih građana republike Hrvatske jer mi smo svi u istoj bijedi, branitelji ne trebaju nikakva veća prava, nikakve veće potrebe nemaju od ostalih stanovnika naše jadne države', tvrdi branitelj Zdenko Petrak.

Gosti na prepunoj baščanskoj plaži ne znaju što se danas u Hrvatskoj slavi.'Mislim da oni to ne primjećuju uopće. Da li bi trebali primijetiti? Pa i ne moraju jer oni su došli na godišnji, da se odmore', kaže Luka iz Austrije. Možda je Luka u pravu jer - u današnje vrijeme treba krenuti u borbu, ali za zadovoljne turiste.

'Jako ste ljubazni, uvijek nasmiješeni, svi se trude ugoditi turistima. Sve se radi s osmijehom, ljudi se trude govoriti strane jezike, prilagoditi se svim našim željama. I to je razlog zbog kojeg ćemo se sigurno vratiti', kaže Alessia, gošća iz Italije.

Krčki branitelji s ponosom su danas šetali baškom prepunom zadovoljnih turista. Kažu to je razlog zašto su se borili, mir i kvalitetan život za sve hrvatske građane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene