Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugostitelji u panici

Brački turizam poharali kiša, požar, a sada i – inspekcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugostitelji u panici: Ne bježimo od novčanih kazni, ali zatvaranje lokala na 30 dana usred sezone zaista je rigorozno

'Brač je ovoga ljeta poharao požar, pa kiša, a sada inspekcija, koja je zbog buke zatvorila sve noćne klubove u Supetru i bukvalno istjerala goste! Može li biti gore?!',pitaju se brački ugostitelji koji su se u ponedjeljak sastali u Supetru.

Pročitajte i ovo Isporuka šeste brze brodice na Braču - 3 Prisustvovao i Beroš Pomorska hitna pomoć doblila šestu brzu brodicu: "Ovo je značajan iskorak u našem javnom zdravstvenom sustavu i tu naš posao ne staje" Bespravna gradnja; ilustracija - 2 Državni inspektorat u akciji Unatoč rušenjima, kaznama i prijavama, bahatost ilegalnih graditelja ne jenjava, ali: "Sve pomalo dolazi na red"

Ugašen noćni život

Na otoku je zavladala panika nakon što je Državni inspektorat u nedjelju zbog preglasne glazbe zatvorio sva tri noćna kluba u Supetru. U srcu sezone ugašen je noćni život, pa će TZ Supetra i Udruženje obrtnika Brača pokušati omogućiti rad lokalima kojima je zabranjen rad.

Ugostitelji ne bježe od novčanih kazni, ali smatraju da je zatvaranje na 30 dana usred sezone rigorozno. Razočarani su zbog postupanja inspektora, koji su došli u pratnji policije, što je, kažu, izazvalo paniku među turistima.

'Nekoliko tisuća mladih ljudi policajci su doslovno u dva sata ujutro izbacili iz klubova. Kakvu će sliku oni ponijeti o Hrvatskoj?! Normalno je da se propisi moraju poštovati, ali treba li upropastiti klub zabranjujući mu rad', kaže Danica Baričević, predsjednica Udruženja obrtnika Brača.

Zatvorit će sve lokale

U utorak počinje potpisivanje peticije kojom ugostitelji traže da se zatvoreni lokali otvore te da se Brač proglasi turističkom destinacijom u kojoj će ugostiteljskim objektima omogućiti rad bez ograničenja. Ne urodi li to plodom, zaprijetili su kako će na jedan dan zatvoriti sve ugostiteljske objekte na otoku. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene