Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijena jamčevina od 20 milijuna kuna

MAMIĆI U REMETINCU Morat će se posebno paziti da se braća ne susretnu u šetnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Mamić i njegov brat Zoran, koji su prenoćili u policijskom pritvoru, jutro su proveli na sudu. Čekali su odluku o istražnom pritvoru.

U skandal upetljana najveća imena hrvatskog nogometa

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić - 1 nastavak suđenja za izvlačenje novca Bivši financijski direktor Dinama na suđenju Mamićima: "Nisam znao za inozemni račun kluba" Slika nije dostupna Donosi Dnevnik Nove TV EKSKLUZIVNE SNIMKE Braća Mamić s Goričana odvedena u Zagreb na ispitivanje

17:05 - Braća Mamić u Remetinec su stigla oko 15 sati. Reporterka Nove TV Barbara Štrbac objasnila je proceduru nakon dolaska u zatvor:

Kada ih dovedu prvo ih pretresaju, oduzimaju im se stvari koje ne smiju imati, kako što su novčanik, nakit, sat... i popisuju se . Novac se stavlja na zatvorski račun s kojeg oni mogu kupovati u zatvorskoj kantini. Od osobnih stvari smiju imati pribor za higijenu i kada se obave te formalnosti vode ih na odjele. Ako je riječ o osobama koji su u istom kaznenom djelu ne smiju biti u istoj sobi, a nekada su čak raspoređeni na različitim odjelima. Morat će se posebno paziti da se ne susreću u šetnji i da na ročišta ne dolaze u istome automobilu. Ako se već voze zajedno s njima mora biti veći broj pravosudnih policajaca koji bi trebali osigurati da ne komuniciraju.

Oni trenutačno su u statusu pritvorenika, u istražnom pritvoru što znači da imaju i manje prava od onih koji tu u Remetincu služe kaznu zatvora. Primjerice smiju manje telefonirati , smije im doći samo odvjetnik, za ostale posjete, svatko tko poželi doći mora imati odobrenje sutkinje.

14:43 - Odluka o pritvoru za Zorana i Zdravka Mamića, još je nepravomoćna.

14:39 - Odvjetnici braće Mamić najavili žalbu i na istragu i na pritvor.

14:30 - Odvjetnici braće Mamić uložit će žalbu. Za jamstvo ponudili 20 milijuna kuna u nekretninama. Zdravko Mamić ne razmišlja o ostavci.

14:22 - Sud za Mamiće nije prihvatio nikakvu jamčevinu. Oboje idu u Remetinec na 30 dana. USKOK će ispitati 20-ak svjedoka u slučaju Mamića.

14:20 - Zdravku i Zoranu Mamiću na Županijskom je sudu u Zagrebu izrečena mjera istražnog ritvora, koju je pred sudom zatražio USKOK.

13:16 - U 14 sati očekuje se odluka o rpitvoru za braću Mamić.

12:15 - Pred Županijskim sudom u Zagrebu pojavio se i Stojan Mamić, stariji brat Zdravka i Zorana Mamića. Na pitanje novinara zašto je tu samo je kratko odgovorio kako je 'došao braći dati podršku'.

Nakon što su Zdravko Mamić i njegov brat Zoran prenoćili u policijskom pritvoru, a prije toga u Uskoku porekli sve što im se stavlja na teret, jutros su stigli na sud te se očekuje odluka o tome hoće li ići u istražni zatvor.

Ubrzo je pred sud stigao i njihov 58-godišnji brat Stojan, koji im je došao dati podršku.

 

Prenoćili u PNUSKOK-u: Završeno ispitivanje braće Mamić - opovrgnuli sve optužbe

Podsjetimo, Uskok čelnike Dinama braću Mamić, bivšeg direktora tog kluba Damira Vrbanovića te poreznika Milana Pernara sumnjiči za niz nedjela počinjenih u posljednjih šest godina - od davanja mita do utaje poreza i zlouporaba kojima su Dinamo i država zajedno oštećeni za najmanje 130 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene