Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Božićna čestitka kardinala Bozanića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić večeras je od srca zaželio čestit Božić i Božjim blagoslovom obdarenu novu 2008. godinu.

U tradicionalnoj božićnoj čestitki, kardinal Bozanić je istaknuo kako je "jedan od uzroka radosti božićna idila koja nas okružuje i koja se ovih dana očituje na mnogo načina".

"Pojačavaju se obiteljski susreti. Ispunjeni radošću, svojim kućama dolaze oni koji zbog različitih razloga žive udaljeni od obiteljskoga doma te nailaze na jednaku radost onih koji ih dočekuju jer Božić se slavi sa svojima", rekao je kardinal, napominjući kako oni koji su cijelo vrijeme zajedno u svoje domove unose novu živost koja se može doživljavati samo u ovo doba godine. 

No, dodao je, zajedništvo i toplina doma, ukrasi i darivanja nisu uzrok radosti koju večeras osjećamo jer - kad bi u tome bio uzrok naše radosti - ova se noć ne bi razlikovala od drugih noći u godini.

Uzrok božićne radosti, kako je napomenuo, sadržan je u anđeoskom navještaju: "Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin."

Po kardinalovim riječima, Božić je rođendan Božji na zemlji. Božić je avantura Boga koji želi biti blizak čovjeku. Božić je rođendan Boga neizrecive ljubavi koji je postao čovjekom.

"U Božiću se pojavilo Božje čovjekoljublje, njegova dobrota, nježnost i blagost. U Božiću Bog je prvi rekao: 'Volim te, čovječe!'", istaknuo je zagrebački nadbiskup i poručio: "Bog te voli! Bog te neizmjerno ljubi! Isus se zbog tebe rodio u Betlehemu!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene