Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Razlozi podbacivanja sezone su loše vrijeme, ali i promašena turistička strategija. Ministar je najavio rebalans proračuna


Ministar financija Boris Lalovac najavio je rebalans proračuna u rujnu.

Vezani članci Ilustracija Vodi se borba za svakog gosta: Hrvatska predstavljena na turističkom sajmu Lina Dollar Brojke se pomno bilježe: Prihodi od ove sezone mogli bi nadmašiti i 2019.

Priznao je da je turistička sezona podbacila. Zbog lošeg vremena, ali očito i promašene turističke strategije državna je blagajna pretrpjela golemu štetu što je samo ubrzalo rebalans.

Dobra vijest za napaćene Hrvate: Rezanja plaća i mirovina neće biti!

Lalovac je rekao da će rebalansom biti obuhvaćeni svi pa i zaposleni u javnom sektoru. Ponovio je da ne odustaje od ukidanja najviše stope poreza na dohodak. Prijedlog koji je iznio na užem kabinetu Vlade smatra ključnim za pokretanje određenog dijela potrošnje i stimuliranje građana da što više rade i za to ne budu kažnjeni.

'Sve dosadašnje analize pokazuju da bi to mogao biti dobar instrument poticanja potrošnje, a svakako i olakšavanja kućnog budžeta građana koji su nažalost visokim porezima u Hrvatskoj destimulirani da rade. Želim reći ljudi radite i za to vas nećemo kažnjavati. Što više radite manji će biti porezi', poručio je Lalovac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju