Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stežu remen' i djeci

Bolni rezovi i u vrtićima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija oko vrtića u Zagrebu sve je konfuznija. Sada se snižava ekonomska cijena i uvode nove olakšice za roditelje s kreditima, a sve će se naposljetku, čini se, slomiti na dječjem standardu u vrtiću.

Preko polovice roditelja vrtićke djece je zadovoljno. 'Jako velik broj obitelji ima trenutno besplatne vrtiće što nije realno stanje ni realni prikaz prihoda tih obitelji', rekla je Petra Razić Rogić iz udruge Vrtić za sve.

Pročitajte i ovo Otvoren novi vrtić u Zagrebu - 5 Šest skupina Otvorena dva nova vrtića u Zagrebu: Mjesta ima za stotinjak mališana, u tijeku upisi Ukrašavanje Zagreba uoči Adventa - 2 Božićna čarolija FOTO Kuhano vino i kobasica za sedam eura: Provjerite cijene i gastroponudu na zagrebačkom Adventu

Jer su se mnogi poigrali s papirima, adresama stanovanja, bračnim statusima i primanjima. 'Vrlo jer teško bilo stati pred roditelje i reći ponašajte se ovako i onako. Ja moram reći iz osobnog iskustva osjećali smo se vrlo loše', rekla je Mira Božić iz Udruge ravnatelja predškolskih ustanova.

A osjećat će se još lošije jer im je Grad snizio ekonomsku cijenu s 2100 na 1900 kuna. 'Je li se ovim prijedlogom ide ispod održivog minimuma predškolskog razvoja' kazala je gradska zastupnica HDZ-a Danira Bilić.

'Ima prostora za racionalizaciju, ali ne nauštrb kvalitete', rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Možda na uštrb kvantitete? Dječjeg ručka? 'Ja onda ne vidim tu prostora za ništa osim prehrane. Ako su plaće kolektivnim ugovorom zaštićene, ako su energenti zadani onda ostaje što – prehrana', pita se Bilić. 

'Pa ako se i od nas traži da dajemo svoj obol takvoj situaciji onda možemo unutarnje rezerve aktivirati i prebroditi određene situacije i vjerovati da će jednog dana biti bolje', kaže Božić. Nitko pak nije rekao kolike su čije rezerve i zašto se do sad nije radilo bezrezervno.

>>'U protekle dvije godine u zagrebačkim vrtićima 3000 više mjesta'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene