Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bacili vijenac u Dunav

Glavašević s izaslanstvom ZLB-a odao počast žrtvama u Vukovaru: "Ovo je moj grad"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počast žrtvama stradalim u Vukovaru 1991. polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u nedjelju je odalo izaslanstvo Zeleno-lijevog bloka, koje je predvodio Bojan Glavašević, čiji je otac, novinar Hrvatskog radija Vukovar, Siniša Glavašević, ubijen na Ovčari.

Za sve civilne žrtve rata saborski zastupnici Bojan GlavaševićUrša Raukar-Gamulin, u pratnji članova Možemo! Osijek položili su vijenac i upalili svijeću kod Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjestu masovne grobnice na Ovčari, a vijenac su bacili i u Dunav.

Bojan Glavašević rekao je da je Vukovar za njega osobno uvijek teška priča, ali kako uvijek, kada dođe u taj grad, dođe s ponosom jer je žrtvom njegova oca Siniše, Vukovar postao uklesan u njegovu obitelj, a njegova obitelj u Vukovar.

"Ovo je moj grad i ja ću njime uvijek hodati uzdignute grade i ponosno", kazao je Glavašević, dodavši kako sve žrtve u Vukovaru, bilo koje nacionalnosti, zaslužuju pijetet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GRAD BUDUĆNOSTI Bojan Glavašević: ''Kad me netko pita odakle sam, kažem da sam iz Vukovara. Ponosno''

"Poštujemo svaku osobu koja je na pravdi Boga izgubila život ili nestala, osobu koja nije nosila uniformu. Mislim da je vrlo krščanski, a u konačnici i ljudski dopustiti svim ljudima da se sjete svojih najmilijih", kazao je Glavašević, komentirajući stavove Domovinskog pokreta iz kojega su provokacijom nazvali dolazak predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca u Vukovar 17. studenoga kako bi odao počast vukovarskim žrtvama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 31. OBLJETNICA VELIKA FOTOGALERIJA Odana počast stradalima u Borovu naselju: "91. ovdje nije bilo ustaša, ali je bilo četnika"

"Naročito smo danas u mislima s obiteljima nestalih i mislimo kako se moraju pojačati aktivnosti kako bi pronašli svi oni koji do dana današnjega nisu pronađeni. Istina i pravda su temelj mira i zato se zalažemo da sve žrtve dobiju pravdu i svi ratni zločinci budu privedeni", rekla je Urša Raukar-Gamulin.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene