SDP je najavio interpelaciju o radu Vlade zbog propale kupnje borbenih aviona.

Galerija


Saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić rekao je da su MORH i ministar obrane ingorirali upozorenja američke strane, poput mailova koji su im stizali. Ministar Krstičević je bez komentara.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Plenković o propuštenoj prilici: "Sjeverna Makedonija imala je hrabrosti promijeniti ime, no EU je propustio randevu s povijesnom odgovornošću" Premijer Plenković zaustavlja Damira Krstičevića (Foto: Dnevnik.hr) Krstičević htio otići tijekom Plenkovićeva govora, pa ga premijer zaustavio: ''Damire, ostani samo sekundu... ovo je na televiziji''

Oporbenu inicijativu premijer Plenković komentirao je za Dnevnik Nove TV uoči sastanka užeg predsjedništva HDZ-a. Na naše pitanje ima li ministar obrane Damir Krstičević i dalje njegovo povjerenje, premijer Andrej Plenković je odgovorio: "Ima. Pa kad pročitamo interpelaciju odgovorit ćemo".

"Ljudi pamte, nismo blesavi, a ovakva blamaža zaslužuje i pitanje o povjerenju, ne samo ministru obrane, već i cjelokupnoj Vladi RH", smatra saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

"Treba otići i ministar, ali odgovornost je na premijeru. Ova Vlada ima jednu karakteristiku - da laže", kazala je Anka Mrak Taritaš, predsjednica GLAS-a.

"Vladajuća većina je tu čvrsta i stabilna, potpredsjednik stranke tu ima podršku, jasno je da će proći kao i raniji prijedlozi", tvrdi Branko Bačić, predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr