Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP najavio interpelaciju

Blamaža s borbenim avionima: Plenković odgovorio ima li Krstičević njegovu potporu

Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
SDP je najavio interpelaciju o radu Vlade zbog propale kupnje borbenih aviona.

Saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić rekao je da su MORH i ministar obrane ingorirali upozorenja američke strane, poput mailova koji su im stizali. Ministar Krstičević je bez komentara.

Pročitajte i ovo Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..." Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

Oporbenu inicijativu premijer Plenković komentirao je za Dnevnik Nove TV uoči sastanka užeg predsjedništva HDZ-a. Na naše pitanje ima li ministar obrane Damir Krstičević i dalje njegovo povjerenje, premijer Andrej Plenković je odgovorio: "Ima. Pa kad pročitamo interpelaciju odgovorit ćemo".

"Ljudi pamte, nismo blesavi, a ovakva blamaža zaslužuje i pitanje o povjerenju, ne samo ministru obrane, već i cjelokupnoj Vladi RH", smatra saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

"Treba otići i ministar, ali odgovornost je na premijeru. Ova Vlada ima jednu karakteristiku - da laže", kazala je Anka Mrak Taritaš, predsjednica GLAS-a.

"Vladajuća većina je tu čvrsta i stabilna, potpredsjednik stranke tu ima podršku, jasno je da će proći kao i raniji prijedlozi", tvrdi Branko Bačić, predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene