Kuća u Glini koju koristi obitelj Žinić
Kuća u Glini koju koristi obitelj Žinić Foto: Borna Filic/Pixsell/Pixsell

Bivši župan Sisačko-moslavačke županije dobio je u najam obiteljsku kuću u Glini po cijeni od - jedne kune mjesečno.


Bivši sisačko-moslavački župan Ivo Žinić dobio je od državne na trajno korištenje kuću u Glini, istu ona koja mu je dana na korištenje u kolovozu 1995. godine, piše Jutarnji list. Time je uklonjena svaka prepreka da Žinić podnese zahtjev da mu država tu kuću i daruje.

Vezani članci Roman Rosavec U njemu žive trojica mladića: I Žinićev zamjenik ima stan koji nije naveo u imovinskoj kartici? Darinko Dumbović Dumbović o Žiniću: "Ako nisi spreman primiti batine nemoj se baviti politikom"

"Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i obnovu Sisačko-moslavačke županije donio je Rješenje kojim se utvrđuje da Ivo Žinić ostvaruje pravo na stambeno zbrinjavanje davanjem u najam obiteljske kuće u državnom vlasništvu na adresi Glina, Runjaninova 7", kažu iz Upravnog odjela za Jutarnji.

Navode da mu je rješenje dodijeljeno kao branitelju temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, nakon što su utvrdili da u vlasništvu nema drugih nekretnina.

Na pitanje koliki će najam Žinić plaćati, iz Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje kažu da mjesečna najamnina iznosi - jednu kunu.

Zahtjev za darovanje kuće, u kojoj je živio od kolovoza 1995. godine, Žinić je podnio još 2008. do kada je najam plaćao 100 kuna, a nakon toga - nula. Kuću mu država nije mogla darovati jer nijie vratio dio novca uloženog u obnovu trećine obiteljske kuće u Marinbrodu.

Iz Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje su odgovorili da je vratio 90.980,05 kuna.

Od Žinića je Jutarnji list pokušao dobiti odgovor na pitanje kad će podnijeti zahtjev za darovanje kuće u Glini, no nije se oglasio.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju