Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nagovorio ih pernar?

Bivši radnici Uljanika osuđeni zbog transparenta kojim su "uvrijedili hrvatsku Vladu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Općinski prekršajni sud kaznio je novčanom kaznom dvojicu bivših radnika Uljanika zbog transparenta kojeg su razvili na prosvjedu 27. kolovoza 2018. godine, na kojem je pisalo "Govno govnima". Sud je zaključio da su se ponašali naročito drsko na javnom mjestu, posebno stoga jer su uvrijedili hrvatsku Vladu.

Bivši radnici Uljanika kažnjeni su s 400 odnosno 700 kuna zbog transparenta na prosvjedu održanom 27. kolovoza 2018. godine na Markovom trgu. Na transparentu je pisalo "Govno govnima", a na njega su potom stavili i jednu dječju pelenu u kojoj su bile fekalije. 

Zagrebački Općinski sud zaključio je da su ta dva radnika prekršila Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno da su se ponašali na naročito drzak način na javnom mjestu, a posebno jer su uvrijedili hrvatsku Vladu, piše Telegram.

Pročitajte i ovo Okupljanje na Trgu bana Jelačića (Foto: dnevnik.hr) Fekalije na Markovu trgu, jajima gađali Sabor Radnici Uljanika i 3. maja nakon sastanka u Vladi: "Do kraja tjedna mogle bi biti osigurane dvije plaće, ali štrajk ne prekidamo!"

Pročitajte i ovo Radnici Uljanika i dalje u štrajku (Foto: Dnevnik.hr) traže program zbrinjavanja Vapaj radnika Uljanika Predsjednici: "Prijete nam deložacije, preživljavamo od humanitarne pomoći, zar to nije sramota?"

Jedan je radnik kažnjen s 400 kuna, dok drugi mora platiti 700, s obzirom na to da je već ranije kršio zakon. Moraju podmiriti i sudske troškove od 800 kuna.

Jedan osuđeni radnik ispričao je na sudu da im je tijekom prosvjeda zbog neisplate plaća u Uljaniku, prišao zastupnik Ivan Pernar, s kojim su se odlučili fotografirati i pritom istaknuti njihovu poruku "Prodali ste naš grad, napravili nas ludima, borimo se do kraja da vratimo osmjeh ljudima".

Međutim, kaže da je Pernar tražio da najprije istaknu njegovu poruku, odnosno transparent “Govno govnima”, nakon čega je drugi prosvjednik donio pelenu s fekalijom. 

Radnik je na sudu rekao da se nakon toga pokušao maknuti, no policija ga je legitimirala. Drugi radnik nije se pojavio na sudu.

“Kvalificirani element naročito drskog ponašanja očituje se u činjenici da su ispred zgrade Hrvatskog Sabora okrivljenici razvili transparent “Govno govnima” čime se u političkom smislu Vladu uspoređuje s govnima”, stoji u nepravomoćnoj presudi kojom su obojica proglašeni krivima, piše Telegram

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene