Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje je nestala solidarnost?

Bivši radnici Diokija uputili oštru poruku Bandiću: "On je radnička sramota!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga radnika i bivših radnika Diokija (URBRD) obrušila se na zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog stavljanja izvan snage odluke zagrebačke Skupštine o otkupu dijela radničkih tražbina za trgovačka društva u stečaju.

"Bandićev predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba zakazao je nastavak izvanredne sjednice s jednim jedinim ciljem: Oboriti po svaku cijenu prethodno već usvojeni zaključak koji je socijalno osjetljiv, pravedan i u korist radnika!” objavio je URBRD uoči današnjeg nastavka sjednice.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Sjednica Gradske skupštine Osnovano Stručno povjerenstvo za procjenu šteta od potresa, pomagat će Gradskom povjerenstvu Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba Burna sjednica Nakon Bandićeva govora prekinuta maratonska sjednica Gradske skupštine

Bivši radnici Diokija zapitali su u izjavi objavljenoj na Facebooku: "Koliko truda Milan Bandić ulaže protiv radničkih interesa, koliko njegova 'rada i solidarnosti' tu ima kada treba gaziti radnike!", a zagrebačkog gradonačelnika nazvali su radničkom sramotom.

Zagrebačka Gradska skupština u srijedu ujutro s 26 glasova vladajućih stavila je izvan snage odluku Skupštine o otkupu dijela radničkih tražbina za trgovačka društva u stečaju. Ta je sjednica započela u utorak, a dočekana je prosvjedom 50-ak radnika Diokija i Kamenskog.

URBRD navodi da se jučerašnji prosvjed radnika i radnica Diokija i Kamenskog pred Gradskom skupštinom odvijao se u atmosferi mrcvarenja gradskih zastupnika, pod pritiskom "bandićevaca" da povuku već izglasani akt solidarnosti prema radnicima.

Ukinuti prijedlog radnike trgovačkih društava u stečaju, koji nisu namireni, nego je od prodaje imovine gradu plaćana komunalna naknada u milijunskim iznosima, smatra socijalnom kategorijom kojoj treba pomoći. Nema dalje, nema tu nikakvih velikih mudrosti – ili si socijalno osjetljiv, ili nisi, poručuje udruga bivših radnika Diokija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene