Mladen Jozinović (Foto: Marijan Susenj/PIXSELL)
Mladen Jozinović (Foto: Marijan Susenj/PIXSELL) Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Mladen Jozinović, bivši direktor tvrtke Piškornica koji je nakon skandala s isplatom milijunskog bonusa samome sebi smijenjen s tog mjesta, zaposlio se kao konzultant u hrvatskoj podružnici američke tvrtke Zero Global Waste.


Mladen Jozinović, smijenjeni direktor javne tvrtke Piškornica, dobio je posao konzultanta u hrvatskoj podružnici američke tvrtke Zero Global Waste, koja je dio velikog poslovnog carstva teksaškog multimilijunaša Jefforyja Blackarda.

Vezani članci Mladen Jozinović (Foto: Marijan Susenj/PIXSELL) "Bit će posla za institucije": Steže se obruč oko smijenjenog Jozinovića Mladen Jozinović (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Policija ušla u Piškornicu, istražuju poslove smijenjenog direktora koji si je isplatio milijunski bonus?

Blackard, osnivač i direktor kompanije Blackard Global putem koje vodi svoj globalni biznis, potvrdio je to za Podravski list. Američki multimilijunaš objasnio je kako zbog svoje ljubavi prema Hrvatskoj upravo u našoj zemlji namjerava pokrenuti poslovne operacije na polju gospodarenja otpadom s namjerom širenja na Europu.

"Gospodin Jozinović trenutačno je konzultant u našoj kompaniji s potencijalom da preuzme vodeću poziciju tijekom naše ekspanzije u regiji i Europi", odgovorio je Blackard, koji je upoznat s činjenicom da se protiv Jozinovića vodi istraga zbog sumnje u poslovne malverzacije. 

"Svjesni smo navoda bivših poslodavaca gospodina Jozinovića i naši odvjetnici, kako američki, tako i europski, obavili su detaljnu provjeru. Njihovo je mišljenje da gospodin Mladen Jozinović nije počinio nikakvu zloupotrebu te nema razloga da ne surađujemo s osobom takvih kapaciteta", poručio je Blackard za Podravski list

Jozinović se našao u središtu skandala nakon što su mediji objavili da je praktički samome sebi isplaćivao milijunski bonus kao direktor tvrtke Piškornica. Nakon što je smijenjen, u Piškornicu su ušli istražitelji koji provjeravaju poslovanje tvrtke. 

Jeffory Blackard (60) blizak je administraciji američkog predsjednika Donalda Trumpa. U hrvatskoj se javnosti pojavio nakon najave da gradi repliku bračkog Supetra u Texasu

Zanimljivija je, međutim, njegova uloga u organizaciji kontroverznog putovanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u SAD u siječnju 2017. godine. 

"Hrvatski diplomati nisu baš imali kontakte s ljudima bliskima Trumpu jer nitko nije vjerovao da bi on mogao pobijediti u utrci za predsjednika. Konzul (Siniša Grgić) mi je dao popis ljudi s kojima se predsjednica želi sresti i poklopilo se da su neki od njih moji prijatelji", ispričao je tada Blackard.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju