Mladen Jozinović (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Mladen Jozinović (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kriminalistička policija je u petak ušla u sjedište javne tvrtke Piškornica u Koprivničkom Ivancu, koju je donedavno vodio Mladen Jozinović, direktor koji se u središtu zanimanja javnosti našao jer je samom sebi odobrio i isplatio milijunski bonus.


Policijski inspektori, među ostalim, provjeravaju i ugovor kojim je Koprivnički Ivanec prodao parcelu od 11 jutara Piškornici, a potpisali su ga Mladen Jozinović i tadašnji donačelnik općine Ivica Petričević.

Vezani članci Mladen Jozinović (Foto: Marijan Susenj/PIXSELL) Mladen Ružman: ''Smijenjeni direktor Piškornice još nije vratio milijun kuna'' Mladen Jozinović (Foto: Marijan Susenj/PIXSELL) "Bit će posla za institucije": Steže se obruč oko smijenjenog Jozinovića

Nalog za detaljnu provjeru poslovanja javnog poduzeća koje ima zadatak izgraditi centar za gospodarenje otpadom za četiri sjevernohrvatske županije dalo je Državno odvjetništvo nakon što je zbog suspektne isplate milijunskog bonusa, ali i blizu 300.000 kuna naknade, s čela tvrtke smijenjen Mladen Jozinović, piše Podravski.hr, pozivajući se na neslužbene izvore.

Istraga o tome što se sve događalo u javnom poduzeću ide u najmanje tri smjera.

Prvi je inicirao Nadzorni odbor tvrtke nakon sjednice održane 24. studenoga, na kojoj je Jozinović otpušten i naložen mu je povrat bonusa u bruto iznosu. To je tijelo dokumentaciju o skandaloznoj isplati poslalo Državnom odvjetništvu, najavivši da će prijavu dopuniti nakon što interna revizija završi češljanje poslovnih knjiga Piškornice.

Drugi smjer istrage bavi se suradnjom poduzetnika Roberta Markulina s Piškornicom. Markulin je, inače, utjecajni šef HDZ-ove županijske zajednice poduzetnika, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i drugi čovjek NK Slavena Belupa. Njegovo poduzeće Mark-Rob dobavljalo je zemlju i drugi materijal za Piškornicu, i to zahvaljujući ugovoru s poduzećem Prizma koje je Mark-Rob navodno potpisao još početkom prošle godine. Prizmu, obiteljsko poduzeće za prikupljanje otpada u vlasništvu podravskog poduzetnika Dražena Vlaha Piškornica je preuzela u srpnju prošle godine te ga ugasila. No, ugovore s Mark-Robom nije raskidala.

Prema neslužbenim informacijama, koprivnička krim-policija želi rasvijetliti činjenicu da je Markulinovo poduzeće Mark-Rob dobro zarađivalo na običnoj preprodaji zemlje, pijeska i drugog materijala Piškornici. Mark-Rob, prema dostupnoj bilanci, uopće nema imovinu – ni materijalnu, ni nematerijalnu – ali na suradnji s Piškornicom, ranije i Tehnikom na gradnji novih tvornica Belupa, lani je ostvarila milijunske prihode.

Treći krak se odnosi na preispitivanje ugovora temeljem kojega je javna tvrtka od Općine Koprivnički Ivanec kupila parcelu na kojoj će se graditi centar za gospodarenje otpadom. Ugovor kojim je Koprivnički Ivanec prodao parcelu od 11 jutara Piškornici potpisali su 10. rujna 2014. godine Mladen Jozinović i tadašnji zamjenik načelnika općine Ivica Petričević (tada HSS, kasnije Mreža), koji je u tome poslu zamijenio već teško bolesnoga načelnika Božidara Vrabelja, koji je ubrzo nakon toga preminuo, piše Podravski.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju