Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader odgovara na optužbe za pranje novca

Bivšeg premijera očekuje još jedno ispitivanje video linkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz pritvora u Salzburgu Sanader će danas videolinkom odgovarati na optužbe za pranje novca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije se izjasnio oko izručenja Sanader ostaje u pritvoru još mjesec dana Slika nije dostupna Odvjetništvo zaprimilo predmet Ivo Sanader i službeno osumnjičenik u Austriji

Optužbe protiv Sanadera nisu nimalo lake, sumnjiči ga se pranje novca. Kaznena prijava je došla iz jedne tirolske banke protiv njega i još dvije osobe. Austrijsko državno odvjetništvo u Beču zbog istrage taji imena tih dviju osoba koje su također osumnjičene, a jedino se zna da je jedna od njih u srodstvu s Ivom Sanaderom.

>> 'Ja sam bivši premijer, molim vas postavljajte mi prikadna pitanja'

>> 'Bio sam borac protiv korupcije, a sada me doslovno gaze'

Ivo Sanader jučer se pojavio u javnosti prvi put nakon uhićenja prije gotovo dva tjedna. Svjedočio je pred istražnim povjerenstvom parlamenta u Klagenfurtu za financijske malverzacije u Hypo banci.

Najbliža suradnica mi bila Jadranka Kosor

Istražno povjerenstvo su zanimale Sanaderove veze s austrijskim bankarima, a bivši hrvatski premijer sve je veze negirao, a odbio je odgovoriti na pitanje voli li više gotovinu ili kartice.

Na pitanje o svojem odnosu s Robertom Ježićem Sanader je rekao kako s njime nije bio posebno blizak, a da mu je najbliža politička suradnica i najbliža prijateljica bila njegova zamjenica Jadranka Kosor. Sanader je istaknuo i kako ima čistu savjest. 'Nikada nisam tražio ni primio novac u slučaju Hypo', rekao je Sanader.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene