Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svojedobno najmlađa saborska zastupnica, Sanja Kapetanović nakon odlaska iz politike naglo je nestala iz javnog života . Nedavno je otkriveno da u novoj zgradi kazališta Histriona radi kao čistačica.


Sanja Kapetanović rijetka je, ako ne i jedina političarka koja nije iskoristila svoju poziciju u visokoj politici i nije naplatila saborsko iskustvo, piše Jutarnji list.

'Da, radim kao čistačica. Radila sam ove četiri godine svakakve poslove jer treba platiti podstanarski stan, režije i sve ostalo. Apsolventica sam i želim konačno završiti fakultet', rekla je Sanja Kapetanović. 

Ona ne misli da je trebala obijati pragove i vući za rukav moćnije od sebe kako bi joj pomogli, već je odlučila, pomalo prkosno, raditi i probijati se sama. 

Kaže kako joj je sada uoči ljeta dobro uletio taj posao u kazalištu Histrion jer i ona želi ići na more. No, Sanja upravo završava i scenarij za sapunicu “Zabranjena ljubav”. 

Smije se i kaže kako joj je iskustvo zastupnice pomoglo da iskristalizira jedan lik.

'Nije mi teško raditi, a i ne želim odstupiti od svojih principa. Radeći svakojake poslove susretala sam mnoge ljude koji se probijaju kroz život, a da nitko o njima nikada ništa nije napisao, niti se za njih zainteresirao. Mene netko možda može smatrati neuspješnom, jer nisam iskoristila politički položaj.

Bože moj, mislim da nikome, a pogotovo ljudima u mojoj stranci, ne mora biti neugodno što je njihova bivša zastupnica radila i posao čistačice', kaže Kapetanović. Doduše, priznaje da je to stvarno težak posao.

Kada je 2000. godine ušla u Sabor, Sanja Kapetanović bila je najmlađa zastupnica ikada izabrana u hrvatski parlament.

Imala je 25 godina i bila prava zastupnica buntovne mladeži, prepuna ideala.

No njezin entuzijazam i energija topili su se naočigled s odmicanjem mandata, a pred kraj je otvoreno govorila o besmislenosti bavljenja politikom. 

Njena stranačka kolegica Milanka Opačić kaže da je Sanja nakon odlaska iz Sabora jednostavno nestala i nije javila da ima probleme. 

Nakon što su čuli da Sanja radi kao čistačica, glasnogovornica SDP-a Gordana Grbić kontaktirala je s bivšom zastupnicu, no ona joj je odgovorila da je njezin posao njezin izbor.