Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu imali pojma

Čelnici županija u šoku: Izvanredna skupština zbog direktora koji je sebi odobrio milijunski bonus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladen Jozinović, direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske, bez znanja suvlasnika, isplatio je sam sebi bonus od milijun kuna.

Mladen Jozinović je kao direktor centra za gospodarenje otpadom Piškornica koja je u vlasništvu Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije te općine Koprivnički Ivanec, primao mjesečnu plaću od 18.500 kuna.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Slika nije dostupna Jozinović odlazi Smijenjen direktor koji je sam sebi odobrio milijunski bonus

Osnovao je i tvrtku kćer “Piškornica - sanacijsko odlagalište”, u kojoj je primao još 10.000 kuna mjesečno, također kao direktor, piše Jutarnji list.

Kao direktor Piškornice, s tom drugom tvrtkom kćeri potpisao je ugovor prema kojem, uz 10.000 kuna plaće, ima pravo i na bonus u iznosu od 10 posto dobiti. Kako je prošle godine tvrtka imala 10,2 milijuna kuna dobiti, Jozinović je sam sebi isplatio više od milijun kuna bonusa.

Čelnici lokalnih jedinica, vlasnika Piškornice, zgroženi su Jozinovićevim slučajem. Tvrde da nisu imali pojma o isplati, pa su sazvali izvanrednu skupštinu na kojoj će tražiti da se Jozinović smijeni. Samo je pitanje hoće li sam dati ostavku i vratiti novac ili će mu oni morati uručiti otkaz.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene