Mladen Jozinović (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Mladen Jozinović (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Mladen Jozinović, direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske, bez znanja suvlasnika, isplatio je sam sebi bonus od milijun kuna.


Mladen Jozinović je kao direktor centra za gospodarenje otpadom Piškornica koja je u vlasništvu Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije te općine Koprivnički Ivanec, primao mjesečnu plaću od 18.500 kuna.

Vezani članci Predstavnici Živog zida traže ostavku župana Darka Korena zbog Piškornice (Foto: Damir Spehar/PIXSELL) Živi zid traži ostavku župana Korena zbog skandala oko isplate milijunskog bonusa Mladen Jozinović (Foto: Marijan Susenj/PIXSELL) Smijenjen direktor koji je sam sebi odobrio milijunski bonus

Osnovao je i tvrtku kćer “Piškornica - sanacijsko odlagalište”, u kojoj je primao još 10.000 kuna mjesečno, također kao direktor, piše Jutarnji list.

Kao direktor Piškornice, s tom drugom tvrtkom kćeri potpisao je ugovor prema kojem, uz 10.000 kuna plaće, ima pravo i na bonus u iznosu od 10 posto dobiti. Kako je prošle godine tvrtka imala 10,2 milijuna kuna dobiti, Jozinović je sam sebi isplatio više od milijun kuna bonusa.

Čelnici lokalnih jedinica, vlasnika Piškornice, zgroženi su Jozinovićevim slučajem. Tvrde da nisu imali pojma o isplati, pa su sazvali izvanrednu skupštinu na kojoj će tražiti da se Jozinović smijeni. Samo je pitanje hoće li sam dati ostavku i vratiti novac ili će mu oni morati uručiti otkaz.