Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlado Košić, sisački biskup, na svom je Facebooku objavio stav o trenutačnom stanju pregovora s Mostom.


Sisački biskup Vlado Košić napisao je kako je razočaran Mostom i načinom na koji kao treća politička snaga žele sima postavljati uvijete.

Vezani članci Uništen Mostov štand u Dubravi Novi napad na Most: Nakon incidenta u centru Zagreba sada im je u Dubravi uništen štand - ''Očito postajemo snažna politička opcija'' Nikola Grmoja Incident na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, muškarac fizički napao volonterke Mosta. Grmoja u suzama: "Užasno je to, ne mogu..."

Svoj je stav izrazio nakon jučerašnjeg sastanka HDZ-a i SDP-a s Mostom kojeg je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko napustio jer nije želio potpisati ono što Most nudi. No, pregovorima bi se mogli vratiti još i danas jer Most im je ostavio otvorena vrata do 16 sati.

'Želim izraziti i svoje razočaranje Mostom, koje gledam svaki dan na daljinovidnici, slušam njihove teze, zahtjeve i postrojavanje koje su si dopustili kako prema jednoj tako prema drugoj najvećoj političkoj koaliciji ovih proteklih izbora. Riječ je o snazi koja je prema rezultatima izbora dobila treće mjesto na političkoj hrvatskoj sceni. Njihovih 12% osvojenih mandata u Hrvatskom saboru svakako im je donijelo poziciju tzv. jezičca na vagi jer bez njih se ne može sastaviti Vlada.

No, oni su poželjeli više. Naime, nije im ta treća pozicija i pozicija presudnog subjekta za Vladu bila dovoljna, nego su htjeli biti ne treći ni drugi nego - prvi i svima naređivati, postavljati svima uvjete. A to se zove u moralnoj teologiji preuzetnost, dakle preuzimanje kompetencija koje ti ne pripadaju. Sviđa mi se da je Karamarko na kraju odbio u tome sudjelovati, a potez Milanovića ne čudi jer komunisti uvijek lažu i njima laž i prijetvornost ništa ne znači. No, da će Petrov tako nasjesti i odvesti Most u ralje komunista, nisam se nadao. Zapravo sad se pokazuje da to nije most nego mostobran za spašavanje SDP-a tj. komunista koji su hrvatskom narodu nanijeli najviše zla u njegovoj povijesti. Pa jesu li zato bili potrebni izbori i ova već skoro mjesec i po dana duga trakavica? Petrov je i nesiguran - čudne li kombinacije: psihijatar i političar! - ali i posve slijep! Onaj je stari lisac, lopina i prevarant, a ovaj naivčina i zapravo - izdajica. Neka nam se Bog smiluje!', napisao je Košić. 

Želim izraziti i svoje razočaranje Mostom, koje gledam svaki dan na daljinovidnici, slušam njihove teze, zahtjeve i...

Posted by Vlado Košić on Sunday, December 20, 2015

Izljev srdžbe biskupa tu nije szao, pa je dva sata nakon voog posta objavio i sljedeće:

'U ove već noćne sate, nakon molitve i uranjanja u otajstvo Božjeg dolaska na zemlju, opet mi dolaze svjetovne misli, dapače jedna originalna. Kako nalazim posvuda po internetu, Petrov će dakle biti premijer a Milanović predsjednik sabora pa bih ja Petrovu predložio da pošalje u sabor zakon da se ubuduće u Hrvatskoj odbaciju izbori kao nepotrebni, a da se Milanovića proglasi suverenom. Budući da će Milanović biti predsjednik sabora, taj će zakon biti brzo usvojen i onda imamo novu dinastiju bez nepotrebnog gubljenja živaca. Živio Zoran, novi hrvatski kralj! Živio Božo, nova dvorska kraljevska...(dodajte sami)!'

 

U ove već noćne sate, nakon molitve i uranjanja u otajstvo Božjeg dolaska na zemlju, opet mi dolaze svjetovne misli,...

Posted by Vlado Košić on Sunday, December 20, 2015

 

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook